Hyppää pääsisältöön

11.5.2021

Kuva
kaupunkiseikkailu Harjusaaren seikkailun grafiikkaa

”Kolmen Jyväskylää ympäröivän ikiaikaisen vuoren, Laajavuoren, Kanavuoren ja Pönttövuoren muinaiset ikijäät ovat sulaneet, ja Jyväskylä on vaipunut vetten alle. Vain Jyväskylän keskellä pönöttävä maamerkki Harju on jäänyt korkealle kohonneen vedenpinnan yläpuolelle.”

Jyväskylän kaupungin nuorisopalveluihin kuuluvan nuorten taidetyöpajan Elämyspaja on luonut ja julkaissut Harjulle sijoittuvan digitaalisen kaupunkiseikkailun. Pelissä seikkaillaan saareksi muuttuneella Harjulla, jolta nousevaa vettä paenneet jyväskyläläiset ovat hakeneet turvaa. Pelaajan tehtävänä on hieroa rauhaa Harjusaaren eriskummallisten asukkaiden välille Vesilinnan velhon opastuksella. Kaupunkiseikkailu on suunniteltu erityisesti ala-asteikäisille pelaajille, mutta se sopii kaikenikäisille. 

Harjusaaren seikkailu on pelattavissa Actionbound-sovelluksella, joka on ladattavissa Android-laitteille Google Play-kaupasta ja IOS-laitteille App Storesta. Peliin pääsee avaamalla sen Actionboundin verkkosivulta tai skannaamalla QR-koodin. Pelin voi myös ladata laitteelle ennakkoon, jolloin sitä voi pelata offline-tilassa ilman internetyhteyttä. Harjusaaren seikkailu on pelattavissa kesäkuun loppuun saakka.

Kuva
QR-koodi kaupunkiseikkailun pelaamiseen

Pelin on ideoinut, suunnitellut ja toteuttanut kokonaisuudessaan Jyväskylän kaupungin nuorisopalveluihin kuuluvan nuorten  
taidetyöpajan nuoret. Nuorten taidetyöpaja antaa 15–29-vuotiaille nuorille valmennusta koulutukseen ja työelämään. Elämyspajalla tutustutaan kasvatus- ja ohjausalaan.

 

Lisätiedot: 
Sampo Salo 
työvalmentaja 
p. 050 311 8276