Hyppää pääsisältöön

10.3.2021

Nuorten talo kutsuu yhteistyökumppaneita verkostostarttiin 19.5.2021 klo 13–15:30. Tapahtuma järjestetään verkossa. Osallistujat pääsevät etäkierrokselle Nuorten talon tiloihin ja kuulemaan, miten olla mukana Nuorten talossa. 
Kuva
Nuori nainen katsoo kameraan kaupunkimaisemassa, maski kasvoilla

Sosiaalisen kuntoutuksen verkosto 

Sosiaalista kuntoutusta ja osallisuutta tukevia toimintoja kehitetään ja toteutetaan yhdessä verkoston kanssa. Tavoitteena on edistää monialaista ja ammatillista yhteistyötä. 

- Verkostossa pääsemme jakamaan ajatuksia ja luomaan yhteistä ymmärrystä sosiaalisen kuntoutuksen kohdentamisesta, tavoitteista, sisällöstä ja työmenetelmistä”, Nuorten talo -hankkeen työntekijät kertovat.

Jos verkostolla on yhteistyöehdotuksia nuorten sosiaalista osallisuutta vahvistavaan 
ohjattuun tai vertaistuelliseen ryhmätoimintaan, otetaan niitä mieluusti vastaan Ryhmätoiminta voi liittyä esimerkiksi nuorten elämänhallinnan ja hyvinvoinnin tukemiseen tai nuoren elämänpiirin ja sosiaalisten vuorovaikutussuhteiden avartamiseen. 

Nuorten palvelut diginä 

Nuorten talo -hankkeen työntekijät ovat kuulleet toiveita saada kootuksi nuorten toimijoita helposti löydettävään muotoon. Nuorten talo -hankkeessa tämä on mahdollista toteuttaa digisti. 

- Millaisia aihekokonaisuuksia toivotte toteutettavan: onko teidän mahdollista tuottaa nuorille tietoa, mainostaa omaa toimintaanne tai toimia chat-päivystäjänä? Entä voisiko yhteiset etäkoulutukset ja -ryhmät olla mahdollisia niin nuorille, heidän läheisille kuin ammattilaisillekin? Voisimme koota ainakin yhteistä kalenteria ryhmä- ja työtoiminnoista, pohtivat Nuorten talo -hankkeen työntekijät ääneen. 

Ilmoittaudu mukaan 5.5. mennessä: Ilmoittautuminen Nuorten talon verkostostarttiin

Nuorten talo -hanke

Nuorten talo -hanke on Jyväskylän kaupungin nuorisopalveluiden hallinnoima ja Euroopan sosiaalirahaston rahoittama kaksivuotinen hanke, joka käynnistyi 1.9.2020. Hankkeen tavoitteena on kehittää ja pilotoida monialainen Nuorten talo -malli, lisätä nuorten palvelujen yhteistyötä sekä kehittää nuorten osallisuutta ja sosiaalista vahvistamista. Tavoitteena on kehittää myös virtuaalisia palveluja. 

Hankkeen rahoittajana toimii Keski-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus. Hanke päättyy 31.8.2022.

Nuorten Talo -hanke -verkkosivut

Lisätiedot

Heidi Puustinen ja Jenni Uusitaival 
p. 050 5938 773, p. 050 5938 759 
heidi.puustinen[at]jyvaskyla.fi
jenni.uusitaival[at]jyvaskyla.fi

Asiasanat: