Hyppää pääsisältöön
Kuva
Alamäkiluistelijoita ja yleisöä.

Lisätietoja

Palvelupiste Hannikainen
p. 014 266 5025, palvelupistehannikainen[at]jkl.fi

Tapahtumavieraiden saapuminen tapahtumaan 

Tapahtumaan saapuville vieraille on hyvä tiedottaa kävelyn, pyöräilyn, joukkoliikenteen ja kimppakyytien käytöstä tapahtumaan saavuttaessa. Tämä helpottaa tapahtuma-alueen pysäköinnin ja liikennejärjestelyjen hoitamista ja vähentää tarvittavien pysäköintipaikkojen määrää. 

Joukkoliikenne

Jyväskylän paikallisliikenteen reittiopas
Tarvittaessa suurtapahtumissa voi neuvotella joukkoliikenteen lisävuorojen tai lippuyhteistyön toteuttamisesta.
Yhteyshenkilö: joukkoliikenneinsinööri puh. 014 266 7593.

Juna

Jyväskylään kulkee useita junavuoroja päivittäin suurimmista kaupungeistamme kuten Helsinki, Tampere, Turku.
Lisätietoa junien aikatauluista

Taksi

Jyväskylässä sijaitsee useita taksitolppia keskeisillä ja suosituimmilla tapahtumapaikoilla. Tapahtuman ajaksi on mahdollista järjestää myös ylimääräisiä taksitolppia, joista voi sopia Jyväskylän aluetaksin kanssa.

Liikennejärjestelyt

Tapahtumajärjestäjän tulee huolehtia riittävistä pysäköintitiloista ja liikenteenohjauksesta. Mikäli tapahtuma edellyttää opastusta tai liikennejärjestelyjä, tulee laatia liikenteenjärjestelysuunnitelma mistä ilmenee esim. pysäköintijärjestelyt, käytettävät liikennemerkit, huoltoautojen paikat, puomit ja niiden sijainti. Tapahtumajärjestäjän tulee tarvittaessa turvata myös yleisön turvallisuus esimerkiksi asettamalla ajoesteitä tapahtuma-alueelle johtaville kulkuväylille. Sisä-Suomen poliisi antaa tarkemmat tiedot tarvittavista turvallisuusvaatimuksista tapauskohtaisesti.

Liikenteenjärjestelyjä koskevaa lupaa voi hakea alueen käyttölupahakemuksen yhteydessä, keskustan tapahtumapaikka-alueilla (Lutakonaukio ja satama, Kirkkopuisto, Lounaispuisto, kävelykatu) 

Kartta suunnitelmaa varten

Suunnittelun karttapohjana voi käyttää esim. Jyväskylän maksutonta karttaselainta. Karttapohjaksi voi valita tapahtuma-alueesta esim. ilmakuvan tai maastokartan.

Katujen sulkeminen

Mikäli tapahtuma vaatii yleisten katujen sulkemisia tai poikkeuksellista liikenteenohjausta laaditaan siitä ilmoitus poliisille. Poliisin luvat ja ilmoitukset

Liikennemerkit

Tapahtuman yhteydessä saa käyttää vain virallisia liikennemerkkejä. Käytettävissä olevien pysäköintialueiden merkitseminen kuten autojen siirtokehotus on toimitettava paikan päälle hyvissä ajoin.

Liikennemerkkejä, siirtokehotuskylttejä ja puomeja voi vuokrata esim. Kuormaajantie 26
Lisätiedot: p. 014 266 8079 tai 014 266 8045, arkisin klo 8-16
Liikennemerkit: p. 014 266 8012, arkisin klo 8-16

Pysäköinti

Tapahtumajärjestäjän on hyvä selvittää tapahtumapaikan läheisyydessä sijaitsevat pysäköintimahdollisuudet ja tiedottaa niistä kävijälle jo etukäteen tapahtumamarkkinoinnin yhteydessä. Jyväskylän keskustassa on voimassa aluepysäköintikielto, joka sallii pysäköinnin ainoastaan merkityillä pysäköintipaikoilla tai pysäköintilaitoksissa.

Pysäköintitalot- ja paikat

Keskustan alueella on kaikkiaan 8 pysäköintitaloa sekä tuhansia ruutuja parhailla paikoilla. Maksullista kadunvarsipysäköintiä hoitaa Jyväs-Parkki Oy (pysäköintitalot ja kadunvarsipysäköinti)

Linja-autopysäköinti 

Linja-autoille löytyy pysäköintipaikkoja mm. Lutakon satamasta, Gummeruksenkadulta, Harjukadulta, sekä Lyseonkadulta.
Lisätiedot: Palvelupiste Hannikainen ma–pe klo 8–12 p. 014 266 5025

Etäpysäköintialueet

Etäpysäköintiä on mahdollista järjestää esimerkiksi Hippoksen tai Killerin alueille. Etäpysäköintialueilta voi kulkea esim. linja-autoilla joko olemassa olevia liikennevuoroja käyttämällä keskustaan tai järjestäjän on myös mahdollista sopia nonstop –kuljetusten järjestämisestä tapahtuma-alueelle.

Tilapäinen pysäköintilupa tapahtumien ja perhejuhlien aikana

Jyväskylän kaupungilta on mahdollista hakea tilapäistä pysäköintilupaa lyhytaikaisia tapahtumia varten kaupungin omistamille kaduille ja alueille, joissa normaalisti pysäköinti on rajoitettu tai kokonaan kielletty. Lupaa ei myönnetä maksullisille pysäköintialueille eikä kaduille, joilla on vuoropysäköinti. Suostumus menettelyohjeineen toimitetaan hakijalle ensisijaisesti sähköpostilla. Lupa on ilmainen. Tieto luvan myöntämisestä välittyy Jyväskylän kaupungin pysäköinninvalvonnalle sekä poliisille.

Luvansaaja on vastuussa liikenteen sujumisesta poikkeusjärjestelyjen aikana. Ajoneuvoja saa pysäköidä vain toiselle puolelle katua ja hälytysajoneuvojen on mahduttava ajamaan kadulla. Tonttiliittymien eteen ja linja-autopysäkeille ei saa pysäköidä. Pysäköintilupa ei oikeuta pysäköimään maastoon. Kaupungilta tulee ohjeet liikennemerkkien peittämisestä ja luvan saajan on tiedotettava vieraita poikkeusjärjestelyistä. Myös naapureita on tiedotettava poikkeusjärjestelyistä.

Asiassa kannattaa olla liikkeellä hyvissä ajoin, vähintään 3 arkipäivää ennen h-hetkeä. Kätevimmin lupa haetaan sähköisellä hakemuskaavakkeella. Jos asiakkaalla ei ole pääsyä internetiin, myös puhelimitse voi olla yhteydessä Palvelupiste Hannikaiseen, p. 014 266 5025.

Lisätietoja pysäköinnistä