Hyppää pääsisältöön
Kuva
Iäkäs ja nuori nainen täyttämässä kahvinkeitintä keittiössä
5.10.2021 17.00–19.00

Vapaaehtoiseksi kotihoidon asiakkaalle

Vapaaehtoistoiminta on aina ajankohtaista! Vapari järjestää koulutuksen henkilöille, jotka haluaisivat tuoda virkistystä kotihoidon asiakkaille.

Vapaaehtoisen käynnit tuovat tervetullutta sisältoä ja mielekkyyttä arkeen sekä asiakkaalle että vapaaehtoiselle. Pienellä asialla voi vaikuttaa hyvinvointia lisäävästi. Keskeistä tapaamisissa on kohtaaminen. Keskustelua, yhdessäoloa ja ulkoilua toivotaan eniten.

Vapari kouluttaa, tukee ja ohjaa sekä järjestää lisäkoulutusta, yhteisiä tapaamisia ja virkistyspäiviä mukaan tuleville vapaaehtoisille.   

Vapaaehtoistoiminnan periaatteiden lisäksi koulutuksessa käsitellään käytännön asioita, jotka tulee huomioida silloin, kun aletaan vierailla kotihoidon asiakkaan luona. Koulutuksessa kuullaan myös vapaehtoisen puheenvuoro ja avataan vapaaehtoistoiminnan hyvinvointivaikutuksia.  

Koulutuksen ja henkilökohtaisen tapaamisen jälkeen vapaaehtoinen saa oman asiakkaan, jota voi käydä tapaamassa, mieluiten noin tunnin viikossa. Vapaaehtoinen itse määrittää alueen, jolla haluaa toimia.  Asiakkaana voi olla joko ikäihminen tai muu kotihoidon tukea tarvitseva henkilö. Tapaamisten ajankohdat sekä sisällöt sovitellaan asiakkaan kanssa yhdessä. 

Koulutus järjestetään etänä Teamsin kautta 5.10.2021 klo 17-19  

Koulutukseen pääsee mukaan 12 henkilöä ilmoittautumisjärjestyksessä. Ilmoittaudu viimeistään 5.10.2021 klo 15 sähköisen linkin kautta  

Jos ajankohta ei sovi sinulle tai et mahdu mukaan, ota yhteyttä Vapariin. Leila Koskinen, leila.k.koskinen@jyvaskyla.fi , 050 312 5315.    

Tapahtuman järjestäjä
Jyväskylän kaupungin vapaaehtoistoiminnan palvelut - Vapari
050 312 5315
Tapahtuman osallistujamäärä
12