Hyppää pääsisältöön
29.7.2022 19.00–21.30

Suonteen soitto: Tango del norte

Kesän tunnelmallisin Suonteen soitto -konserttisarja tuo vanhan kivinavetan estradille joukon hienoja kotimaisia muusikoita. Heinäkuun konsertissa kuullaan tangoja ja etelä-amerikkalaista folklorea Tango del norte -huippukokoonpanon seurassa.

Tango del norte on alansa huipuista koostuva yhtye, jonka taival alkoi vuosikymmen sitten Astor Piazzollan musiikista ja on vuosien saatossa laajentunut kattamaan tangomusiikkia ja eteläamerikkalaista folklorea laidasta laitaan. Tango del norte on konsertoinut ympäri maata niin konserttisaleissa kuin festivaalilavoillakin, ja esiintynyt lisäksi Espanjassa ja Poznanin Tangofestivaalilla Puolassa. Yhtyeen muusikot ovat olleet tango-opissa Buenos Airesissa ja Yhdysvalloissa, joissa he ovat saaneet ensikäden tietoa mm. Nestor Marconin, Julio Panen, Jose Colangelon, Pablo Estigarribian, Julián Peraltan ja Hector del Curton kaltaisilta tangon suurnimiltä.

Kesällä 2021 Tango del norte palkittiin 2. palkinnolla Astor Piazzollan 100-vuotisjuhlavuoden kunniaksi järjestetyssä kansainvälisessä kilpailussa, Italiassa, ja vuonna 2018 yhtyeen bandoneonisti, Sami Pirttilahti, voitti kansainvälisen ”Che Bandoneon”-kilpailun Yhdysvalloissa.

Suonteen soitto -konsertissa Tango del nortelta kuullaan niin argentiinalaisia ja suomalaisia klassikoita kuin modernimpaakin tangoa. Luonnollisesti ohjelmassa on viimekesäisen kilpailumenestyksen johdosta myös Astor Piazzollan musiikkia. Ville ja Sami tarjoavat duo- ja soolosovituksillaan yleisölle vuoroin vauhdin hurmaa ja rauhallisen kauniita tunnelmia.

Tango del norte:

Sami Pirttilahti, bandoneon
Ville Westergård, piano

Lisätiedot: info@cafemeijerinliiteri.fi

Tapahtuman hinta

Liput: 20 euroa.

 

Liput Suonteen soitto-konsertteihin ennakkoon Doerz-verkkokaupasta: https://www.doerz.com/cafe-meijerinliiteri/tango-del-norte/events/39388-20220729-1900

 

Lippuja myydään konsertti-iltana myös ovelta klo 18 alkaen.

Tapahtuman järjestäjä
Suonteen soitto ry
050-5489428
Tapahtuman osoite
Kangasniementie 1052, Joutsa
Café Meijerinliiteri