Hyppää pääsisältöön
Kuva
Tiedettä kaikille -logo
24.1.2022 18.15–19.45

Kirjallisuusilta: Maallista pyhyyttä etsimässä

Ilta kirjallisuudesta ja kirjallisuuden tutkimuksesta kiinnostuneille. Vieraana professori emeritus Tarmo Kunnas.

Kirjailija Tarmo Kunnas esittelee tuoretta teostaan “Pohdintaa uskonnon, moraalin ja pyhyyden nykyisestä olemuksesta”, jossa hän pyrkii selittämään uskontojen, pyhyyden ja moraalin olemuksen uudella tavalla. Pyhyys on perimmäiseltä luonteeltaan kaikista uskonnoista ja teologioista riippumaton yleisinhimillinen ”myyttivaranto”.

Illan juontaa tutkija Tiina Piilola

Osallistujat voivat jatkaa kirjallisuudesta ja sen tutkimuksesta keskustelua Ikääntyvien yliopiston kirjallisuusryhmässä. Tilaisuuden päätteeksi keskustellaan kesälle 2022 suunnitellusta filsosofiskulttuurisesta pyörämatkasta Ranskaan.

Tilaisuus toteutetaan verkkolähetyksenä, linkki lähetykseen julkaistaan tapahtuman sivulla: Kirjallisuusilta: Maallista pyhyyttä etsimässä — Jyväskylän yliopisto (jyu.fi)

Kirjallisuusilta on osa Jyväskylän yliopiston Tiedettä kaikille -tapahtumia. Tiedettä kaikille -toiminta innostaa kaikenikäisiä tutkitun tiedon äärelle elämyksellisten tapahtumien, työpajojen ja näyttelyiden kautta. Toiminta kerää yhteen Jyväskylän yliopiston suurelle yleisölle avoimet tapahtumat ja palvelut sekä tarjoaa uudenlaisia toimintamuotoja eri-ikäisille kohderyhmille. Tapahtumatyyppejä ovat muun muassa tiistaiset Tiedeillat ja Luontoillat, keskiviikkoiset Tietokirja-illat, sekä lauantaisin järjestettävät lasten tapahtumat.

Lue lisää Tiedettä kaikille -nettisivuilta: jyu.fi/tiedettakaikille

Tapahtuman järjestäjä
Jyväskylän yliopisto