Hyppää pääsisältöön
Kuva
kulttuuriluotsien näyttely
4.–24.10.2021

15 vuotta kulttuuriluotsin matkassa- juhlanäyttely

Jyväskylän kulttuuriluotsit juhlistavat 15 toimintavuottaan näyttelyllä, joka on esillä 4.-24.10. pääkirjaston ala-aulassa. Näyttelyssä esitellään sanoin ja kuvin kulttuuriluotsien vuosien myötä entistä monipuolisemmaksi kehittynyttä toimintaa. Lisäksi esillä on toiveiden puu, johon kävijät voivat jättää omia toiveitaan ja kommenttejaan.

Luotsit ovat paikalla näyttelyssä maanantaisin, tiistaisin ja torstaisin klo 15-17. Heiltä voi kysellä lisätietoja, saada menovinkkejä ja tilata kulttuuriluotsi kaveriksi museoihin tai kulttuuritapahtumiin.

Kulttuuriluotsitoiminta alkoi vuonna 2006 Jyväskylässä, josta se on myöhemmin levinnyt eri puolille maata. Uuden vapaaehtoistoiminnan ideoi museolehtori Sirpa Turpeinen Jyväskylän taidemuseosta. Toiminnan tavoitteena on parantaa kulttuurin saavutettavuutta, luoda mahdollisuuksia osallisuuteen ja lisätä hyvinvointia kulttuurin avulla. Vuosien varrella tehdyissä tutkimuksissa on todennettu toiminnan hyvinvointivaikutus niin luotsattaville kuin vapaaehtoisille itselleen.

Kulttuuriluotsin matkassa 15 vuotta -juhlanäyttely siirtyy kirjastolta marraskuuksi Kortteli Klubille (Vapaudenkatu 48-50), jossa näyttelyyn liittyen on mahdollista tavata kulttuuriluotseja ja osallistua monenlaiseen avoimeen toimintaan.

Katso lisätietoa kulttuuriluotseista:

https://www.jyvaskyla.fi/kulttuuri/kulttuuripalvelut/kulttuuriluotsit

http://kulttuuriluotsinmatkassa.blogspot.com/

 

 

Tapahtuman järjestäjä
Jyväskylän kaupungin kulttuuri- ja osallisuuspalvelut
050 338 1114
Tapahtuman osoite
Vapaudenkatu 39-41