Hyppää pääsisältöön
Kuva
Syvempään luontoyhteyteen - työpajapäivän mainos. Taustalla syksyisiä vaahteranlehtiä.
23.10.2021 12.00–18.00

SYVEMPÄÄN LUONTOYHTEYTEEN! -työpajapäivä

Monimuotoinen Minä & Maailma – työpaja Työpajan vetäjänä yhteisöpedagogi, permakulttuurikouluttaja Suvi Tiihonen
Henkiin heräämisen työpaja Työpajan vetäjänä eräopas, luontoyhteyden ohjaaja Osma Naukkarinen (www.sammalsielu.fi)

SYVEMPÄÄN LUONTOYHTEYTEEN! -työpajapäivä

Monimuotoinen Minä & Maailma – työpaja klo 12.15 -15.00

Työpajassa sukellamme monimuotoisuuden maailmaan tutkimalla sitä itsessämme, yhteisöissämme ja suhteessamme meitä ympäröivään kulttuuriin ja luontoon.

Kosketamme aihetta monipuolisesti yhdistellen permakulttuuria, yhteisöjen rakentamisen työkaluja sekä muita autenttisia itsetuntemusta lisääviä sosiaalisia menetelmiä. Työpajan tavoite on tukea osallistujia vahvistamaan suhdetta omaan monimuotoisuuteensa ja näkemään oma uniikkius lahjana ympäröivälle yhteisölle sekä koko luomakunnalle.

Kun annamme oman monimuotoisuutemme kukoistaa voimme paremmin ja sallimme sen helpommin myös muille luontokappaleille ja kanssakulkijoillemme.
Työpajan vetäjänä on yhteisöpedagogi, permakulttuurikouluttaja Suvi Tiihonen

Henkiin heräämisen työpaja klo 15.15 -18.00

Teollinen maailmankuva on luonut harhan luonnosta elottomana resurssina ja kulissina, jota ihminen voi hallita. Ympärillämme oleva ihmistä laajempi luonto ei tunnu tällaisessa kokemusmaailmassa elävältä, eivätkä sen lukemattomat olennot itsenäisiltä toimijoilta, joiden kanssa ihminen on tahtomattaankin vuorovaikutuksessa.

Henkiin heräämisen työpajassa tutkimme, miten ihmistä laajemman maailman kaikkine muine olentoineen voi tuntea kokemuksellisesti elävänä. Voisimmeko kokea muut olennot syvästi omina toimijoinaan, ja olla niiden kanssa tietoisessa vuorovaikutuksessa sen sijaan, että ne olisivat vain ihmisen toiminnan kohteita? Miltä tuntuu, kun kaikki ympärillä oleva onkin hengissä?

Työpajan teemoja lähestytään jakamispiirien, mytologian, suomen kielen sekä ulkona tehtävien harjoitusten avulla.
Työpajan vetäjänä on eräopas, luontoyhteyden ohjaaja Osma Naukkarinen (www.sammalsielu.fi)

Ilmoittautumiset työpajapäivään 15.10.2021 mennessä sähköpostilla osoitteeseen: marjut.rautiainen@konkkolantila.fi. Työpajapäivä on osallistujille maksuton ja tarkempi ohjelma lähetetään ilmoittautuneille sähköpostitse. Mukaan mahtuu 25 osallistujaa.

Tapahtuman järjestävät yhteistyössä Jyväskylän seudun luonnonsuojeluyhdistys ja Green Care-keskus Könkkölä ry:n hallinnoima “Kestokulttuuria kohti kylillä ja keskustoissa”-hanke. Leader Jyväsriihi on myöntänyt hankkeelle rahoitusta EU:n maaseuturahastosta.

Tapahtuman hinta

Työpajapäivä on osallistujille maksuton.

Tapahtuman järjestäjä
Green Care -keskus Könkkölä ry, Jyväskylän seudun luonnonsuojeluyhdistys ry
0503118509
Tapahtuman osoite
Vesangantie 37, Jyväskylä
Könkkölän tilan päärakennus
Tapahtuman osallistujamäärä
Mukaan mahtuu 25 osallistujaa.
Tapahtuman kaupunginosa: