Hyppää pääsisältöön
Kuva
Inarista tehty -myyntinäyttely esittelee Ylä-Lapin käsityöläisten taitoja ja tuotteita. Kuva Inarin käsityöpuoti
Avoinna 21.5.-28.8.2022 ti-su klo 11-18, ma suljettu.

Inarista tehty

Inarin Käsityöpuoti kokoaa yhteen Ylä-Lapin käsityöläisiä tekemään kokeita pohjoisen luonnonmateriaaleilla.

Myyntinäyttely Inarista tehty esittelee Suomen käsityön museon Ikkunagalleriassa 21.5.–28.8.2022, miten luovissa käsissä pohjoissuomalaisen luonnon tarjoamat materiaalit taipuvat edelleen käyttöön.  

Aineettomasta tilasta menneiden sukupolvien henki nousee esiin ihmiskäden kautta. Käsi tarvitsee käyttöönsä väliaineen, jotta perinne voi tulla koettavaksi ja kosketeltavaksi uusissa muodoissa. Raaka-aineella on kuitenkin oma tahtonsa ja omat ehtonsa. Miten koivuntuohi keskustelee hopean kanssa? Kuinka monta poron eri osaa voi käyttää käsitöihin? Kuinka lahotetun puun sisäinen kauneus vapautetaan? 

Inarista tehty -myyntinäyttelyssä kaksitoista pohjoisen käsityöläistä tuo näyttelyyn niin käyttöesineitä, kuin luonnonmateriaalikoruja, lasia, valokuvia ja tekstiilejäkin. Esineissä todistetaan koivuntuohen ja hopean liittoa korusarjaksi, lahotetun puun sisäistä kauneutta ja käsityöitä erilaisista luonnon tarjoamista aineksista, kuten lohennikamista, villasta, poronkoparasta, sisnasta, luista ja sarvista. Näyttely tuo arktisen orgaaninen estetiikkaa ja tarinoita töiden takaa erämaista urbaaniin ympäristöön, Jyväskylän keskustaan Suomen käsityön museoon.

Tapahtuman hinta

Katutason näyttelyihin vapaa pääsy. 

Tapahtuman järjestäjä
Suomen käsityön museo
0142664370
Tapahtuman osoite
Kauppakatu 25, Jyväskylä
Katutaso.
Asiasanat:  
Tapahtuman kaupunginosa: