Hyppää pääsisältöön
Kuva
Paikka -näyttely Suomen Käsityön museossa 10.9.-4.12.2022. Kuva Suomen käsityön museo
Avoinna 10.9.-4.12.2022 ti-su klo 11-18, ma suljettu.

PAIKKA – Keramiikkatyöhuone Pot Viapori

Paikan kokemusta pohditaan kädet savessa keramiikkatyöhuone Pot Viaporin 50-vuotisjuhlanäyttelyssä. 

Suomenlinnassa sijaitseva keramiikkatyöhuone Pot Viapori on jättänyt jälkensä siellä työskenteleviin ja siellä vieraileviin ihmisiin. Pot Viaporin 50-vuotisjuhlanäyttelyssä PAIKKA saman kokemuksen ja materiaalin kanssa työskentelevät kollegat jakavat välähdyksen omasta maailmastaan. 

Näyttelyn taiteilijat Åsa Hellman, Elisa Ikonen, Liisa Ikävalko, Eeva Jokinen, Outi Leinonen, Tiia Matikainen, Saana Murtti, Johanna Ojanen, Soile Paasonen, Pirjo Pesonen, Riitta Talonpoika ja Tiina Tarvainen lähestyvät näyttelyn teemaa vahvan luontokokemuksen, yhteiskunnallisuuden ja ihmisen läsnäolon kautta. Materiaali, ilmaisu, taide ja elämä kuvaavat jotain, jonka äärellä olemme kaikki yhdessä.

Paikkaa teemana voi ajatella eksakteina koordinaatteina, mielen tilana tai vaikkapa konkreettisena tilana, joka esimerkiksi mahdollistaa keramiikan tekemisen. Työhuone fyysisenä tilana mahdollistaa taiteellisen ajattelun ja työn äärellä oleskelun, mikä lopulta johtaa dialogiin – keskusteluun tekijän ja materiaalin välillä. 

Tapahtuman hinta

Pääsymaksut:

  • aikuiset 8€
  • eläkeläiset 6€
  • opiskelijat 4€
  • alle 18-vuotiaat ilmaiseksi

Perjantaisin vapaa pääsy. 
Meillä käy myös Museokortti!

Tapahtuman järjestäjä
Suomen käsityön museo
0142664370
Tapahtuman osoite
Kauppakatu 25, Jyväskylä