Hyppää pääsisältöön
Kuva
Taideseppä Kimmo Tulimetsän taotut tuikkuveneet laiturilla. Kuva Kimmo Tulimetsä
Avoinna ti-su klo 11-18, ma suljettu.

Taottua tunnelmaa - taideseppä Kimmo Tulimetsä

Taottua tunnelmaa -näyttelyssä taideseppä Kimmo Tulimetsä osoittaa, että sepän työ sisältää muutakin kuin nauloja ja puukonteriä, vaikka traditiot ja perinteet kulkevat työssä mukana. 

Tulimetsä sytytti tulet turkulaisen pajansa ahjoon 25 vuotta sitten. Sen jälkeen ahjosta on syntynyt lukematon määrä mitä erilaisempia tilaustöitä kodin sisustuksesta koruihin omalla uniikilla muotokielellä. 

Taottua tunnelmaa luovat myös muutamat uniikkiveistokset, jotka puhuvat omaa kieltään sepän työn monipuolisuudesta ja luovuudesta. Luonnon vahva vaikutus näkyy kaikessa Tulimetsän muotoilussa ja korut, taide sekä sisustustuotteet saavat kaikki alkunsa ahjon kajossa. Tuotteita valmistetaan pieninä sarjoina, mutta Tulimetsän oma persoonallinen kädenjälki tekee tuotteista helposti tunnistettavia. Tulimetsän tuotteet on tehty kestämään käyttöä ja aikaa, ja omalta osaltaan vastapainoksi nykyajan kertakäyttökulttuurille. Tuotteiden laatu näkyy pienimmissäkin yksityiskohdissa ja asiakkaan toiveet otetaan suurella sydämellä huomioon tilaustöissä. 

Näyttelyssä onkin monipuolinen kattaus niin sisustukseen sopivia valaisimia, viinipullontelineitä ja kynttilänjalkoja kuin korujakin, jotka lienee Tulimetsän tunnetuinta tuotantoa – ovathan jotkut korusarjat olleet tuotannossa jo kolmekymmentä vuotta. Koruissa Tulimetsällä hohkavat pronssi ja hopea. Valikoimaa täydentävät uniikit veistokset. Taitavissa käsissä metalli taipuu moneksi. ”Taiteella on erityinen merkityksensä työssämme ja elämässämme”, Tulimetsä kertoo. 

Tapahtuman hinta

Katutason näyttelyihin vapaa pääsy. 

Tapahtuman järjestäjä
Suomen käsityön museo
014 2664370
Tapahtuman osoite
Kauppakatu 25, Jyväskylä
Asiasanat:  
Tapahtuman kaupunginosa: