Hyppää pääsisältöön
Villiyrttikurssit 25.5. / 1.6. klo 17-20

Villiyrtit tutummiksi - Luonnosta lautaselle

Tutustu eräoppaan johdolla syötäviin luonnonkasveihin. Kaksi eri kurssipäivää joissa kaikissa sama sisältö. Ilmoittaudu itsellesi sopivimpaan, tule mukaan innostumaan luonnosta ja kevään lähiluonnon antimista!

Kurssi jonka aikana tutustut oppaan johdolla syötäviin luonnonkasveihin!

Järjestäjänä tmi Metsäntenho, erä- ja luonto-opas (AT) Miia Björn.

Missä?

Käsityöpaja Kivitasku / Kivitaskuntie 48 40950 Muurame

Milloin?

Kaksi kurssipäivää, sama sisältö:

-Keskiviikko 25.5.2022 klo 17-20
-Keskiviikko 1.6.2022 klo 17-20

Ilmoittautumisaikaa kurssipäiviin on 23.5.2022 saakka.

Hinta 49€/hlö (sis. alv)

Hinta sisältää: Ohjatun tutustumisen villiyrtteihin. Järjestäjän vastuuvakuutus ohjatun toiminnan ajan. Oppaan palvelut, EA-välineet ja tarvittavat turvallisuussuunnitelmat. Retkiruokailuvälineet maistiaisia varten.

Min. 3 hlö/pv
Max. 12 hlö/pv

Kurssit järjestetään, mikäli kurssipäivälle on vähintään 3 ilmoittautunutta.

Mitä kurssi sisältää?

Osallistumalla pääset tutustumaan yleisimpiin, keväällä löytyviin syötäviin kasveihin. Kurssilla kuljetaan pihapiirissä ja lähimaastossa etsien, havainnoiden sekä tutustuen niin villiyrtteihin kuin muihin matkalla löytyviin luonnonkasveihin. Tunnistat villiyrttejä niiden kasvupaikoilla, jolloin osaat myös itsenäisesti jatkaa etsimistä ja yrtteihin tutustumista. Keskitymme kurssilla siihen mitä voi kerätä, milloin keruu kannattaa tehdä ja miten jokamiehenoikeudet vaikuttavat yrttien keruuseen.

Tärkeänä läpikäytävänä asiana ovat myös käyttöturvallisuuteen liittyvät seikat, kuten näköislajit sekä villiyrttien vaikuttavat ainesosat. Luonnossa on potkua!

Kurssilla käymme ohjatusti tarkemmin läpi 2-4 villiyrttiä. Määrään vaikuttavat monet tekijät, kuten kasvukauden eteneminen ja mitä lähimaastoon on ehtinyt nousta havaittavaksi. Läpikäytäviin yrtteihin keskitymme tunnistamisen ohella myös käyttötarkoitusten mukaan. Kurssin opas valmistaa villiyrteistä syötävää, jota halukkaat pääsevät maistamaan. Maistiaisia varten on tärkeää ilmoittaa mahdollisista allergioista ja yliherkkyyksistä etukäteen kurssin järjestäjälle. Pyrimme toteuttamaan maistiaiset kaikille osallistujille sopivina.

Villiyrtit tutummiksi -kurssi sisältää nimensä mukaisesti oppaan johdolla syötäviin luonnonkasveihin tutustumista huomioiden keruuseen ja käyttöön liittyvät seikat. Kurssi ei ole villiyrttien poimijakoulutusta, mutta toimii hyvänä pohjana vastaavaan sekä muihin luonnontuotekoulutuksiin osallistuville.

Kurssilta saat tietoja ja taitoja villiyrttien turvalliseen, itsenäiseen hyödyntämiseen sekä luonnossa liikkumisen ja havainnoinnin iloa!

Järjestäjänä ja oppaana toimii Metsäntenhon yrittäjä, erä- ja luonto-opas Miia Björn. Miia on täydentänyt villiyrttiosaamista luontoalan ammattitutkinnon lisäksi erillisillä poimijakoulutuksilla keväällä ja kesällä 2021.

Ilmoittautuminen ja lisätietoja:

metsantenho@gmail.com / 040 737 0277

Kerro ilmoittautuessa nimesi, sähköpostiosoitteesi sekä mille päivälle olet osallistumassa. Ilmoita myös mahdollisista allergioista.

Kurssin toteutuksessa sovelletaan Metsäntenhon tilaus- ja maksuehtoja. Kursseille ilmoittautuminen on voimassa 23.5.2022 saakka. Kurssipaikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Vahvistus kurssipaikasta lähetetään ilmoittautumisen yhteydessä annettuun sähköpostiosoitteeseen. Ilmoittautuminen on sitova: alle 3 vrk ennen kurssipäivää tulevista peruutuksista peritään 25 % kurssin hinnasta järjestely- ja valmistelukuluina (sis. alv). Osallistuminen maksetaan laskulla, joka lähetetään sähköpostitse kurssin jälkeen.

Osallistun, mitä tarvitsen?

-Maastoon sopivat jalkineet ja ulkoiluvaatteet.
-Halutessasi paperipussin/puukorin, sakset ja hansikkaat kasvien keräämistä varten.
-Tarvittaessa muistiinpanovälineet (myös kännykkäkamera toimii hyvin tallentamisen välineenä)

Tapahtuman hinta

49 €

Tapahtuman järjestäjä
tmi Metsäntenho
0407370277
Tapahtuman osallistujamäärä
3-12