Hyppää pääsisältöön
Kuva
Selkokirjaillan mainos
18.11.2021 18.00–19.00

Selkokirjailta

Mitä olet aina halunnut tietää ja kysyä selkokirjoista? Tervetuloa kuulemaan ja keskustelemaan eri-ikäisille sopivista selkokirjoista!

Illan aikana selkokirjoittajat Sanna-Leena KnuuttilaRiikka Tuohimetsä ja Hanna Männikkölahti esittelevät erilaisia selkokirjoja ja kertovat selkokirjoittajan työstä. Kuulet, millaista on muokata suosittuja teoksia selkokielelle ja millaista on kirjoittaa kokonaan uusi kirja suoraan helpolla suomella.

Sanna-Leena Knuuttila on pohjalainen selkokirjailija ja selkokielen asiantuntija. Hän on julkaissut suomalaisen naisen historiaa kuvaavan selkokielisen trilogian. Trilogian osat ovat Ne lensivät tästä yli (2017), Minä odotan sinua (2018) ja Jäätyneet tiet (2020). Ensi vuonna julkaistaan hänen ensimmäinen selkomukautuksensa. Lue lisää osoitteessa www.selkenee.com.

Riikka Tuohimetsä on erityisopettaja, selkokielen asiantuntija ja oppikirjailija Jyväskylästä. Hän on muokannut selkokielelle lasten- ja nuortenkirjoja, esimerkiksi Supermarsu ja Nelson Tiikeritassu seikkailevat selkokielellä Riikan mukauttamina. Parhaillaan työn alla ovat Magdalena Hain Kuolleiden kirja sekä Emmi Itärannan Teemestarin kirja. Riikan selkokirjoihin voi tutustua osoitteessa www.tuohimetsa.com.

Hanna Männikkölahti on jyväskyläläinen suomen kielen opettaja, yrittäjä ja selkomukauttaja. Häneltä on julkaistu 11 selkomukautusta, viimeisimpinä Siri Kolun Me Rosvolat ja Eve Hietamiehen Hammaskeiju. Parhaillaan työn alla on Tommi Kinnusen Ei kertonut katuvansa. Hannan selkotuotantoon voi tutustua osoitteessa www.hannamannikkolahti.com.

Sanna-Leena Knuuttilan kuva: Lainekuva, Jarkko Laine.
Riikka Tuohimetsän kuva: Nora Niemispelto.
Hanna Männikkölahden kuva: Agata Anttonen.

Tapahtuman järjestäjä
Jyväskylän kaupunginkirjasto
014 266 4123
Tapahtuman osoite
Vapaudenkatu 39-41, 40100 Jyväskylä
Jyväskylän kaupungin pääkirjasto, Iso tori, 2. krs.
Asiasanat:  
Tapahtuman kaupunginosa: