Hyppää pääsisältöön

Henkilökohtainen budjetti tarjoaa mahdollisuuden yksilöllisiin valintoihin sekä myös tavanomaisesta eroaviin valintoihin.

Jos sinulle ei ole löytynyt vammaispalveluiden monipuolisesta tarjonnasta sopivaa, mielekästä tai tarpeen mukaista päiväaikaista toimintaa, henkilökohtainen budjetti voisi olla ratkaisu.

Henkilökohtainen budjetti vahvistaa asiakkaana sinun itsemääräämisoikeutta ja vapautta itse tai tuettuna suunnitella, valita ja hankkia sinulle sopivimmat palvelut. Sen kulmakiviä ovat sinun tarpeet ja toiveet sekä palveluiden ja tuen kustannukset.

Henkilökohtainen budjetti pohjautuu palveluntarpeenarvioon. Palvelusuunnitelmaa laadittaessa sinä asiakkaana mietit omaa tilannettasi, tuen tarpeitasi ja sitä, mitä tarvitset ja haluat. Apuna pohdinnassa käytämme Näin minä pärjään -materiaalia. Yhdessä sinun ja kanssasi työskentelevien ammattilaisten kanssa mietimme, mitkä ovat mielekkäitä palveluja tai toimintoja.

Jyväskylän vammaispalveluissa on kokeiltu vuodesta 2017 alkaen henkilökohtaista budjetointia muutaman asiakkaan kanssa.

Jos henkilökohtainen budjetti kiinnostaa sinua, keskustele asiasta oman sosiaalityöntekijäsi tai palveluohjaajan kanssa.