Hyppää pääsisältöön

Kehitysvammaneuvola

Ylistönmäentie 33 c, 4 krs
40500 Jyväskylä

Kehitysvammaneuvolan asiakkaaksi ohjaudutaan ja ajanvaraus tehdään oman sosiaalityöntekijän tai palveluohjaajan kautta.

Kehitysvammaneuvolassa on otettu käyttöön ajanvarauksen tekstiviestimuistutus. Asiakas tai asiakkaan edustaja saa puhelimeen kehitysvammaneuvolan lähettämän ajanvarausmuistutuksen, joka muistuttaa asiakasta varatusta vastaanottoajasta edellisenä päivänä. 

Tekstiviestimuistutukset lähtevät niille, joille on varattu aika kehitysvammaneuvolaan lääkärille tai psykologille ja joiden asiakastiedoissa on asiakkaan tai hänen asioitaan hoitavan henkilön puhelinnumero.  Asiakkaan tai asioiden hoitajan puhelinnumero varmistetaan asiointikäyntien yhteydessä, jotta muistutusviestit tulevat jatkossa perille.

Jyväskylän kaupungin kehitysvammaneuvola palvelee  jyväskyläläisiä kehitysvammaisia henkilöitä. Kehitysvammaneuvolan asiakkaaksi siirrytään tavallisimmin, kun lapsella tai nuorella diagnosoitu kehitysvamma tai autismi. Kehitysvammaneuvolan asiakkaaksi ohjaudutaan ja ajanvaraus tehdään oman sosiaalityöntekijän tai palveluohjaajan kautta.

Kehitysvammaneuvolan keskeinen tehtävä on laatia kuntoutussuunnitelma kehitysvammaiselle henkilölle. Kuntoutuksen suunnitteluun osallistuvat asiakas, hänen lähihenkilönsä ja lääkäri, tarvittaessa myös puheterapeutti, toimintaterapeutti, fysioterapeutti ja psykologi sekä palveluohjaaja tai sosiaalityöntekijä. Asiakas varaa ajan kehitysvammaneuvolaan noin kolme kuukautta ennen edellisen kuntoutussuunnitelman päättymistä oman sosiaalityöntekijän tai palveluohjaajan kautta. Suunnitelman laatimiseen liittyvät myös lausunnot nykyisiltä kuntouttavilta terapeuteilta sekä tarvittavat terapia-arviot puhe-, toiminta- tai fysioterapeuteilta.