Hyppää pääsisältöön
Kuva
Urheiluluokan tytöt pelaavat palloilla ulkokentällä

Jyväskylässä on mahdollisuus hakea urheiluluokalle perusopetuksen 7. - 9. luokille. Jyväskylän kaupungin perusopetuksen urheiluluokat toimivat Kilpisen ja Viitaniemen kouluissa.

Urheiluluokalla on pakollista liikuntaa neljä–viisi tuntia viikossa. 7. luokalla liikuntaa on kaksi tuntia viikossa enemmän kuin muilla luokilla, jolloin urheiluluokan keskimääräinen viikoittainen tuntimäärä 7. luokalla on 32 tuntia. Kahdeksannella ja yhdeksännellä luokilla 2 viikkotunnin lisäliikuntatunnit ovat pois muusta valinnaisuudesta.

Urheiluluokkien tavoitteena on tukea urheilua harrastavien nuorten kokonaisvaltaista kehittymistä. Urheiluluokalla yhdistetään laaja-alaisesti liikuntataitojen kehittäminen, urheilijan terveyskasvatus, opinto-ohjaus ja yleinen elämänhallintataitojen opettelu.

Urheiluluokalle hakeminen

Urheiluluokalle haetaan sähköisellä haulla loka-marraskuussa. Kuudesluokkalaisten huoltajat saavat hyvissä ajoin ennen ilmoittautumista Wilma-viestin, jossa ohjeistetaan tarkemmin hakukäytänteistä. Ulkopaikkakuntalaiset ja yksityisten koulujen oppilaat voivat hakea urheiluluokalle Kilpisen ja Viitaniemen koulujen nettisivuilta löytyvällä hakemuksella. Urheiluluokan valintakäytänteitä on uudistettu valtakunnallisten käytänteiden mukaisiksi. Urheiluluokan oppilasvalinta tehdään käytännön pääsykokeena toimivan soveltuvuuskokeen perusteella. Kun oppilas hakee urheiluluokalle ja ilmoittaa hän hakemuksessa, kumpi kouluista, Kilpisen vai Viitaniemen koulu, on ensisijainen toive. Oppilas voi hakea halutessaan molempiin tai vain toiseen kouluun.

Urheiluluokalle hakeminen on samalla ilmoittautuminen joulukuussa Hipposhallissa järjestettävään käytännön soveltuvuuskokeeseen.Tytöille ja pojille järjestetään erilliset soveltuvuuskokeet. Urheiluluokkahaussa jyväskyläläiset hakijat asetetaan etusijalle. Ulkopaikkakuntalaiset hakijat saavat erillisen kutsun soveltuvuuskokeeseen, mikäli jyväskyläläisiä hakijoita on vähemmän kuin aloituspaikkoja. Testien kuvaukset löytyvät Kilpisen ja Viitaniemen koulujen nettisivuilta.

Liikuntatestien perusteella valitaan noin 24 oppilasta sekä Kilpisen että Viitaniemen kouluihin. Mikäli oppilas ei tule valituksi urheiluluokalle, ilmoittautuu hän seitsemännelle luokalle tammikuussa Jyväskylän kaupungin oppilaaksioton mukaisesti. Urheiluluokalle valitut oppilaat saavat tiedon koulupaikasta sähköpostiviestillä tammikuussa ennen varsinaista seitsemännelle luokalle haun käynnistymistä. 

Lisätietoja:
rehtori Juhani Lehtimäki, Kilpisen yhtenäiskoulu, puh. 050 361 5958
rehtori Jouni Hokkanen, Viitaniemen koulu, puh. 050 535 0475