Hyppää pääsisältöön
Kuva
Pehmoeläimet Kettu ja pupu

Oppivelvollisuus alkaa sinä vuonna, jolloin lapsi täyttää seitsemän vuotta. Elokuussa 2018 oppivelvollisuus alkaa vuonna 2011 syntyneillä lapsilla. Koulunkäynnin voi aloittaa myös vuotta aikaisemmin tai myöhemmin.

Koulun aloittaminen vuotta aikaisemmin

Jos koulu halutaan aloittaa vuotta aikaisemmin, ilmoittaa huoltaja lapsen 1. luokalle Kouluun ilmoittautuminen vuotta aikaisemmin -lomakkeella ja on yhteydessä Kasvun ja oppimisen palveluohjaukseen.

Lapsella tulee olla koulun aloittamiseen tiedolliset ja taidolliset sekä sosiaaliset ja psykologiset valmiudet. Tämän vuoksi huoltajan on hankittava psykologilta koulun käynnin aloittamista puoltava lausunto. Lausunto ja ilmoittautumislomake lähetetään Kasvun ja oppimisen palveluohjaukseen, PL 82, 40101 Jyväskylä.

Koulun aloittaminen vuotta myöhemmin

Jos lapsen koulunaloitusta hakutaan lykätä vuodella, ilmoittaa huoltaja lapsen 1. luokalle Kouluun ilmoittautuminen vuotta myöhemmin -lomakkeella ja toimittaa lomakkeen perusopetuksen palveluohjaukseen.


 

Kasvun ja oppimisen palveluohjaus auttaa perheitä lasten koulunkäyntiin liittyvissä asioissa ja -järjestelyissä. 

Palveluohjaukseen voi ottaa yhteyttä sähköpostitse, perusopetus.palveluohjaus@jyvaskyla.fi (ei henkilötunnuksia viestiin tietoturvan vuoksi) tai puhelimitse 014 266 0180 (ma-ti ja to klo 9-12.00 ja ke klo 12-15.00). Paikan päällä asiointi onnistuu parhaiten ajanvarauksella. Palveluohjaus sijaitsee osoitteessa Väinönkatu 1, 4. krs.