Hyppää pääsisältöön
Kuva

Oppilaan muuttaessa Jyväskylään

Jos perhe muuttaa Jyväskylään kesken lukuvuotta, ilmoittaudutaan kouluun ottamalla yhteyttä Kasvun ja oppimisen palveluohjaukseen joko puhelimitse 014 266 0180 (ma-ti ja to klo 9-12 sekä ke 12-15) tai sähköpostitse perusopetus.palveluohjaus@jyvaskyla.fi. Paikan päällä asiointi onnistuu parhaiten ajanvarauksella. Palveluohjaus sijaitsee osoitteessa Väinönkatu 1, 4. krs.

Palveluohjauksessa annetaan yleistä neuvontaa ja ohjausta Jyväskylän kaupungin tarjoamasta perusopetuksesta, opetuksen erilaisista vaihtoehdoista ja tukimuodoista. Palveluohjauksessa koordinoidaan oppilaaksioton lisäksi perusopetuksen aamu- ja iltapäivätoiminta Jälkkäriä, vaativaa erityistä tukea tarvitsevien koululaisten aamu- ja iltapäivätoiminta Verttiä sekä koulun kerhotoimintaa.

Jyväskylän perusopetuksen oppilaaksioton perusteiden mukainen lapsen ensisijainen lähikoulu määräytyy koulumatkan pituuden ja turvallisuuden sekä lapsen terveydentilan ja sisarusperusteen mukaan. Lähikoulun määrittelyssä huomioidaan myös koulupaikkojen ja luokkien lukumäärä sekä koulutilojen riittävyys perusopetusalueen muissa kouluissa.

Oppilaan muuttaessa asuinpaikkaa Jyväskylässä

Jos oppilas muuttaa Jyväskylän kaupungin sisällä ja lähikoulu muuttuu oppilaaksioton perusteiden mukaisesti, auttaa palveluohjaus oppilasta uuden koulupaikan järjestelyissä. Oppilaalla on kuitenkin oikeus hakea ennen asuinpaikan vaihtumista entiseen lähikouluun ns. toissijaisena hakijana. Jos oppilas käy muuta kuin oppilaaksioton perusteiden mukaista lähikoulua, vastaa huoltaja tällöin oppilaan koulumatkan kustannuksista.