Hyppää pääsisältöön

17.5.2021

Vuoden terveystarkastajia on tänä vuonna kaksi: Heidi Colliander ja Piia Kepanen. Jyväskylän kaupunki onnittelee!
Kuva
Heidi ja Piia, kunniakirjat

Ympäristöterveydenhuollon opinto- ja neuvottelupäivillä viime viikolla julkaistiin vuoden terveystarkastajan valinta. Vuoden terveystarkastajia on tänä vuonna kaksi: Heidi Colliander ja Piia Kepanen. He ovat molemmat tehneet vuosia ympäristöterveystarkastajan työtä Jyväskylän seudun ympäristöterveydessä monenlaisissa terveydensuojelun valvonta- ja kehitystehtävissä. Piia Kepanen on parhaillaan virkavapaalla ja työskentelee tällä hetkellä vesitalousasiantuntijana Keski-Suomen Ely -keskuksessa. 

”On suuri kunnia saada tällaista valtakunnallista tunnustusta omasta työstään. Ja tuntuu erittäin hyvältä jakaa tämä titteli hyvän ystävän ja kollegan kanssa. Suuret kiitokset kaikille meitä tukeneille ja kannustaneille, sekä vuoden terveystarkastajan valintaan osallistuneille henkilöille”, Piia Kepanen kiittää. 

Mukana ympäristöterveyden alaa kehittämässä 

Jyväskylän seudun ympäristöterveyden ympäristöterveystarkastajat Heidi ja Piia ovat kirjoittaneet kirjan Kestävä ja ketterä ympäristöterveys. Kirja on juuri julkaistu. Kirjan avulla innostetaan mahdollisimman monia virkamiehiä rohkeasti uudistamaan toimintaansa, jotta suomalaiset voivat nauttia tulevaisuudessakin maailman terveellisimmästä elinympäristöstä. Kirjan sisältö kumpuaa ympäristöterveydenhuollon toimialalta, mutta kirjan sisällöstä on hyötyä myös muiden alojen virkamiehille. Kestävää maailmaa rakennetaan ketterästi ja innovoiden, monenlaisissa verkostoissa yli sektorirajojen. Terveellinen tulevaisuus rakennetaan tänään, yhdessä. 

Heidin ja Piian kirjoittamassa kirjassa teoria on nivottu yhteen todellisiin käytännön esimerkkeihin ympäristöterveyden toimialalta. Lisäksi kirjaa elävöittävät ympäristöterveyden parissa työskentelevien asiantuntijoiden kommentit kirjan aiheisiin liittyen. 

”Olemme pyrkineet toteuttamaan uusia ideoita herättelevän, innostavan, käytännönläheisen ja visuaalisen tietokirjan. Toivottavasti mahdollisimman moni löytäisi kirjan pariin, ja saisi sen avulla uusia ideoita toiminnan kehittämiseksi. Tarvitsemme monesta suunnasta kumpuavaa luovuutta, jotta voimme ketterästi ennaltaehkäistä ja poistaa tämän päivän ja tulevaisuuden terveyshaittoja elinympäristöstämme, ” Heidi Colliander sanoo. 

"Olen hyvin ylpeä ja onnellinen siitä, että juuri meiltä Jyväskylästä löytyy tällaista innovatiivista ja ennakkoluulotonta osaamista ympäristöterveyden alan kehittämiseksi. Jyväskylän kaupunki onnittelee lämpimästi Heidiä ja Piiaa vuoden terveystarkastaja titteleistä sekä kirjan julkaisusta", Jyväskylän kaupungin ympäristöterveyspäällikkö Hanna Yksjärvi kehuu. 
 

Asiasanat: