Hyppää pääsisältöön
Kuva
Luonnonväriaineilla painettua tekstiilitaiteilija Ulla Lapiolahden kangasta .
22.10.2021 18.00–20.30

Etätyöpaja: Ihana ekoprintti

Oletko aina halunnut tutustua kasvivärjäämiseen, mutta et ole tiennyt mistä aloittaa? Suomen käsityön museon ja tekstiilitaiteilija Ulla Lapiolahden etätyöpaja tarjoaa oivan tilaisuuden sukeltaa luonnosta saatavien väriaineiden pariin ja toteuttaa niillä pieniä painotöitä. Maksulliseen työpajoihin tulee ilmoittautua ennakkoon. 

Ekoprintissä kangas kuvioidaan kasvien väriaineita ja orgaanisia muotoja käyttäen. Lopputuloksena syntyy ihania yllätyksiä! Työpajassa perehdytään ekoprintin perusteisiin. Ennakkotyöskentely koostuu mm. kasvien keräämisestä ja kankaan pohjustamisesta. Yhteisessä verkkopajassa kuvioimme kaksi kangasta soijapohjustusta ja siirtokankaita käyttäen. Maksulliseen pajaan tulee ilmoittautua etukäteen 29.9. mennessä verkossa https://www.lyyti.in/Ekoprintti

Työpaja on suunniteltu niin, että työskentely kotona onnistuu ilman sen ihmeempiä välineitä. Ennakkotyöskentely ohjeet lähetetään ilmoittautuneille ilmoittautumisajan päätyttyä ja se koostuu esimerkiksi kasvien keräämisestä, kankaan pohjustamisesta tai väriliemen keittämisestä. Työpajoja varten osallistujille lähetetään ohjeet ja tarvikepaketit kotiin ennen työpajan alkua. Kukin työpaja maksaa 40 €, ja osallistumismaksu laskutetaan osallistujilta. 

Tapahtuman hinta

Osallistumismaksu 40€

Tapahtuman järjestäjä
Suomen käsityön museo
014 266 4370
Tapahtuman osallistujamäärä
30