Hyppää pääsisältöön
Kuva
Kukkivat kankaat -työpajassa valmistettava luonnonvärein painettu värikäs kangas.
19.11.2021 18.00–20.30

Etätyöpaja: Kukkivat kankaat – maalaa ja painokuvioi kangasta luonnonväreillä 

Oletko aina halunnut tutustua kasvivärjäämiseen, mutta et ole tiennyt mistä aloittaa? Suomen käsityön museon ja tekstiilitaiteilija Ulla Lapiolahden etätyöpaja tarjoaa oivan tilaisuuden sukeltaa luonnosta saatavien väriaineiden pariin ja toteuttaa niillä pieniä painotöitä. Maksulliseen työpajoihin tulee ilmoittautua ennakkoon. 

Kukkivat kankaat -pajassa opit kasviväripainannan perusteet ja työvaiheet. Menetelmä soveltuu maalaus-, leimasin- sekä painoseulatyöskentelyyn. Kasviväripainanta on kurssittajana toimivan Ullan kehittämä tekniikka; varsinainen lempilapsi. Ennakkotyöskentely koostuu mm. kasvien keräämisestä ja väriliemen keittämisestä. Yhteisessä verkkotyöpajassa valmistamme väriuutoksesta painovärin ja kuvioimme sillä silkkikangasta. Maksulliseen pajaan tulee ilmoittautua etukäteen 27.10. mennessä verkossa https://www.lyyti.fi/reg/kukkivatkankaat 

Työpaja on suunniteltu niin, että työskentely kotona onnistuu ilman sen ihmeempiä välineitä. Ennakkotyöskentely ohjeet lähetetään ilmoittautuneille ilmoittautumisajan päätyttyä ja se koostuu esimerkiksi kasvien keräämisestä, kankaan pohjustamisesta tai väriliemen keittämisestä. Työpajoja varten osallistujille lähetetään ohjeet ja tarvikepaketit kotiin ennen työpajan alkua. Kukin työpaja maksaa 40 €, ja osallistumismaksu laskutetaan osallistujilta. 


 

Tapahtuman hinta

Osallistumismaksu 40€

Tapahtuman järjestäjä
Suomen käsityön museo
0142664370
Tapahtuman osallistujamäärä
30
Asiasanat: