Hyppää pääsisältöön
Kuva
Laivat satamassa

Ajankohtaista

Venepaikkojen yleinen hakuaika alkaa 4.5.2021 klo 10

  • Siirry tästä sähköiseen varauspalveluun
  • Venepaikan varaaminen ja maksaminen on mahdollista myös Jyväskylä-infossa, Asemakatu 7, arkisin klo 10-14.

Vuokrausehdot 1.4.2021 alkaen (pdf)
Venepaikkahinnasto 1.3.2021 alkaen (pdf)
Satamajärjestys 1.3.2021 alkaen
Satamien jätehuoltosuunnitelma (pdf)

Yhteystiedot

Hannikaisenkatu 17
40100 Jyväskylä

avoinna ma-pe 8.00-16.00
(1.6.-31.8. ma-pe 8.00-15.00)

palvelupistehannikainen[at]jyvaskyla.fi
puh. 014 266 5025

Kysy ja anna palautetta

Jyväskylän kaupungilla on vuokrattavia venepaikkoja yhteensä noin 3200. Vapaana olevia venepaikkoja voi selata ja varata sähköisen varauspalvelun kautta. Venepaikka maksetaan palvelussa verkkomaksuna, jota varten sinulla tulee olla käytössäsi verkkopankkipalvelu ja –tunnukset. Varaa veneen tiedot esille ennen varauksen tekemistä.

Jos käytössäsi ei ole nettiä tai verkkopankkipalvelua, venepaikan varaaminen ja maksaminen hoituu Jyväskylä-infossa (Asemakatu 7, kauppakeskus Forum 2. krs., arkisin klo 10 – 14).

Lisätietoja Palvelupiste Hannikaisesta p. 014 266 5025 tai palvelupistehannikainen[at]jyvaskyla.fi

Ajankohtaista venepaikan varaajille

Vuoden 2021 venepaikkojen varaaminen

•    1.4. klo 10. -30.4.2021 uudelleenvarauskausi viimevuotisille venepaikan varaajille
•    1.4.2021 klo 10 edellisenä eli vuonna 2020 vapaaksi jääneiden paikkojen vuokraus alkaa
•    4.5.2021 klo 10 uudelleenvarauskaudella varaamatta jääneet paikat vapautuvat yleiseen hakuun

Muutoksia Lutakon satamassa

Satamakärjentyömaan vuoksi laskuluiska ja koko satamankärjen alue pois käytöstä

Rakennushankkeet Jyväskylän sataman Kuokkalan puoleisessa päässä ovat käynnistyneet. Keskimaa rakennuttaa alueelle sauna-ravintolan, Jyväskylän kaupunki yleiset alueet ja Alva Yhtiöt Oy verkostoja. 

Sataman kärkiosa suljetaan alueen rakentamisen ajaksi työmaan ulkopuoliselta liikenteeltä. Jyväsjärven rantaa seuraileva jalankulku- ja pyörätie suljetaan työmaa-alueen kohdalta. Kiertotie opastetaan Schaumanin puistotien ja Lutakonpuiston kautta. Yleisen liikenteen pysäköinti työmaa-alueelle on kielletty. Myös veneiden veteenlaskuluiska poistuu käytöstä täksi veneilykaudeksi. Lähin laskuluiska löytyy Kuokkalan pienvenesatamasta.

Lutakon laitureiden uudistukset

Lutakon sataman laiturit 1 ja 2 on korvattu uusilla laitureilla ja laituri 3 on saanut jatko-osan. Satamaan on rakennettu myös omat laiturit lautoille ja vesijeteille. Jatkossa lautat ja vesijetit tullaan sallimaan vain niille tarkoitetuissa laitureissa. Huomioittehan, että varasupalvelussa on vielä vanhojen laitureiden mukaiset karttapohjat. Lutakon sataman uuteen laiturikarttaan pääset tutustumaan täällä.

Sähköjen ja veden saanti laitureille 1 ja 2 viivästyy

Laitureille 1 ja 2 ei ole vielä saatu vedettyä sähköjä. Vedenpinnan tulee laskea, jotta sähköistykset voidaan tehdä. Sähköistyksen vuoksi portit eivät myöskään toimi, eikä laitureihin saa vettä. Mikäli sähkön saanti on veneelle välttämätöntä, venettä on mahdollista pitää maksutta vierasvenesatamassa, josta on saatavilla sähköä.

Pysäköinti Lutakon satamassa

Laituripaikan vuokranneille ei jaeta enää pysäköintilupia sataman pysäköintialueelle. Lutakon sataman laituripaikan vuokranneille tarjotaan mahdollisuus lunastaa Jyväs-Parkki Oy:ltä Moovy- mobiilisovelluksella toteutettu pysäköintioikeus. Hinta muodostuu kiinteästä kk-maksusta 10 €/kk ja sen lisäksi peritään 0,50 €/h arkisin 8–18 ja la 8–16. Hinnat sisältävät alv 24 %. Tuote on voimassa vuosittain 1.5.–30.10. ja mahdollistaa pysäköinnin jatkumisen yli vuorokauden kestävillä ajanjaksoilla. Lisätietoa asiasta löytyy sivulta https://jyvas-parkki.fi/moovy.

Uusia toimintoja varauspalvelussa 

Varauspalvelussa on nyt toiminto, jolla asiakas voi itse vaihtaa maksetun venepaikan toiseen vapaana olevaan venepaikkaan. Venepaikan vaihtaminen onnistuu kirjautumalla sähköiseen asiointipalveluun. Voimassa olevalla varaukselta löytyy painike Vaihda varattu venepaikka, jota klikkaamalla pääsee valitsemaan uuden venepaikan. Jos varaus siirretään kalliimmalle paikalle, varauspalvelu veloittaa automaattisesti hintojen erotuksen. Edullisempaan paikkaan siirtyessä ei hintojen välistä erotusta palauteta.

Jos varauspalvelun käyttäjätunnuksena käytetty sähköpostiosoite ei ole enää käytössä, voi asiakas luoda toisesta sähköpostiosoitteesta uuden käyttäjätunnuksen. Uudella käyttäjätunnuksella saa näkyviin voimassa olevat ja uusittavissa olevat varaukset.

Korpilahden laituriportteihin koodilukot

Korpilahden laitureihin on asennettu koodilukot. Porttikoodin saa varauspalvelusta sen jälkeen, kun venepaikkamaksu on maksettu. Portit toimivat edelleen myös avaimilla. Uusia avaimia ei kuitenkaan enää jaeta.