Hyppää pääsisältöön
Kuva
Lapset Muksubussin kyydissä

Jyväskylässä perheellä on mahdollisuus hakea lapselleen paikkaa niin kunnallisesta kuin yksityisestä varhaiskasvatuksesta. Jyväskylän kaupunki osallistuu yksityisen varhaiskasvatuksen kustannuksiin myöntämällä perheelle palvelusetelin hakemuksen perusteella.

Varhaiskasvatukseen ei ole erillistä hakuaikaa, vaan hakea voi ympäri vuoden.

Varhaiskasvatuspaikka järjestetään yhdessä varhaiskasvatuksen palveluohjauksen kanssa neuvotellen. Palveluohjaus kartoittaa sopivat vapaat varhaiskasvatuspaikat ja tekee päätökset yhteistyössä päiväkotien, perhepäivähoitajien ja kerhojen kanssa. Perheen toiveet huomioidaan mahdollisuuksien mukaan. Huoltajat saavat tiedon varhaiskasvatuspaikasta sähköisellä päätöksellä.Tulevasta varhaiskasvatuspaikasta otetaan perheeseen yhteyttä ja sovitaan varhaiskasvatukseen tutustumisesta ja Hyvä alku-käytänteistä. Lapsella on oikeus varhaiskasvatukseen äitiys-, vanhempain- ja isyysvapaan jälkeen oppivelvollisuuden alkuun asti.

Jos perhe tarvitsee lapselle varhaiskasvatuspaikan pikaisesti, esimerkiksi huoltajan työ- tai opiskelupaikan saamisen johdosta, järjestyy varhaiskasvatuspaikka 14 vuorokauden sisällä. Mikäli varhaiskasvatuspaikkaa ei tarvita lapsen huoltajan / huoltajien töiden tai opiskelun perusteella, järjestyy varhaiskasvatuspaikka lakisääteisesti 4 kuukauden sisällä. 

Tulostettavat lomakkeet

 

Kasvun ja oppimisen palveluohjaus, puh. 014 266 0180 (ma,ti ja to klo 9-12, ke klo 12-15)
varhaiskasvatus.palveluohjaus[at]jyvaskyla.fi

Tiistaina 16.2.21 Kasvun ja oppimisen palveluohjaus on kokonaan suljettuna. Tavoitat meidät normaalisti jälleen keskiviikkona 17.2.21

Kysyttävää asiakasmaksuista

Varhaiskasvatuksen Hyvä alku -käytäntö helpottaa uuden elämäntilanteen käynnistymistä. Hyvä alku muodostuu aloituskeskustelusta, tutustumiskäynneistä ja vanhemman mukana olemisesta lapsen ryhmässä.

Varhaiskasvatuspaikan vaihto 
Jos lapselle halutaan hakea siirtoa toiseen päiväkotiin, perhepäivähoitajalla tai kerhoon, haetaan siirtoa sähköisen asioinnin kautta. Siirtopäätöksiä tehdään sitä mukaan kuin varhaiskasvatuspaikkoja vapautuu. Pääsääntöisesti siirrot toteutetaan elokuussa käynnistyvän toimintavuoden alusta. Paperisen siirtolomakkeen saa omasta päiväkodista.

Henkilötietojen käsittely varhaiskasvatuksessa