Hyppää pääsisältöön
Kuva
Lapsi aikuisen sylissä

Kunnalliseen päiväkotiin haetaan sähköisellä hakemuksella. Hakemus täytetään erikseen jokaisesta lapsesta ja hakemus on voimassa yhden vuoden. Hakija saa automaattikuittauksen hakemuksessa ilmoitettuun sähköpostiosoitteeseen, kun hakemus on vastaanotettu. Sähköinen hakemus käsitellään Kasvun ja oppimisen palveluohjauksessa ja palveluohjauksesta ollaan perheeseen yhteydessä hyvissä ajoin ennen lapsen aloittamista päiväkodissa. Kunnalliseen päiväkotiin voi hakea voi ympäri vuoden.  

Päiväkotipaikka järjestetään yhdessä Kasvun ja oppimisen palveluohjauksen kanssa neuvotellen. Palveluohjaus kartoittaa sopivat vapaat paikat ja tekee päätökset yhteistyössä päiväkodinjohtajien kanssa. Perheen toiveet huomioidaan mahdollisuuksien mukaan. Huoltajat saavat tiedon lapsen päiväkotipaikasta sähköisellä päätöksellä. Tulevasta päiväkodista ollaan perheeseen yhteydessä ja sovitaan tutustumisesta varhaiskasvatuksen Hyvä alku -käytänteiden mukaisesti.  

Jos perhe tarvitsee lapselle varhaiskasvatuspaikan pikaisesti, esimerkiksi huoltajan työ- tai opiskelupaikan saamisen johdosta, järjestyy varhaiskasvatuspaikka 14 vuorokauden sisällä. Muussa tapauksessa varhaiskasvatuspaikka järjestyy lakisääteisesti 4 kuukauden sisällä.  

 

Jyväskylän kunnalliset päiväkodit

Kasvun ja oppimisen palveluohjaus, puh. 014 266 0180 (ma, ti ja to klo 9-12, ke klo 12-15)
varhaiskasvatus.palveluohjaus[at]jyvaskyla.fi

Kysyttävää asiakasmaksuista

Varhaiskasvatuksen Hyvä alku -käytäntö helpottaa uuden elämäntilanteen käynnistymistä. Hyvä alku muodostuu aloituskeskustelusta, tutustumiskäynneistä ja vanhemman mukana olemisesta lapsen ryhmässä.

Henkilötietojen käsittely varhaiskasvatuksessa

Hakeminen kunnalliseen päiväkotiin (tulostettava lomake)

Info hoitosuhteen ja asiakasmaksujen muutoksesta