Hyppää pääsisältöön
Kuva
Sinisävyisen akvarellin etualalla ruukussa horsmia ja harmaa rintakuvapatsas
29.6.2021 19.30–20.30

Näyttelyopastus Jyväskylän taidemuseon näyttelyihin

Intendentti Teija Lammi opastaa Kati Immosen, Emma Luukkalan ja Leidien näyttelyihin

Tervetuloa opastetulle kierrokselle Jyväskylän taidemuseon kesän näyttelyihin.

Jyväskyläläissyntyisen Kati Immosen (s. 1971) maalaukset ihastuttavat ja hämmästyttävät monipuolisuudellaan ja teknisellä taidollaan. Akvarellimaalauksen uudistajana tunnetun Immosen teoksissa yhdistyvät valokuvamainen tarkkuus ja spontaani maalauksellisuus. Jyväskylän taidemuseon laajassa näyttelyssä Korpi vastaan puutarha on esillä maalauksia vuosilta 2016-2021.

Nuori kuvataiteilija Emma Luukkala (s. 1992) käsittelee elämäniloisissa teoksissaan arkea, kotia ja sotkua. Luukkalan käyttämät tekniikat liukuvat perinteisestä tempera- ja öljymaalauksesta esinekollaaseihin. Teoksia yhdistää vahva käsinkosketeltavuuden tuntu sekä leikittely litteän ja kolmiulotteisen rinnastuksilla. Näyttely toteutetaan yhdessä Kulttuuriluotsien kanssa.

Värikkäät vuodet -näyttely taidetila Ilmiössä juhlistaa 15-vuotiasta Leidit ryhmää, ja sen toimintaa. Vertaisryhmän jäseniä ovat Liisa Kirveskangas, Totti Lundstedt, Sirkka Lyytikäinen, Ilse Saares ja Maisa Ulvinen. He ovat valikoineet teokset näyttelyyn, ja haluavat niiden kautta tuoda esiin niin vertaisryhmän kuin taiteen hyvinvointivaikutuksia näyttelyssä kävijöille.

 

Tapahtuman hinta

Vapaa pääsy
 

Tapahtuman järjestäjä
Jyväskylän taidemuseo
050 577 2712
Tapahtuman osoite
Kauppakatu 23, Jyväskylä