Hyppää pääsisältöön
Kuva
Tiedettä kaikille -logo
25.1.2022 18.00–19.30

Luontoilta: Marjalinnuilla on ollut juhlat tänä talvena!

Jyväskylän yliopiston luontoillassa ratkotaan jälleen yleisön luontohavaintoja ja -kysymyksiä tällä kertaa talviluontoon liittyen. Kaikille avoin tilaisuus on suora verkkolähetys. Lähetä luontokysymyksiä jo ennakkoon!

Luontoillan asiantuntijoina toimivat Minna-Maarit Kytöviita (kasvit), Jari Haimi (hyönteiset ja muut ötökät), Heikki Helle (linnut, nisäkkäät) ja Timo Marjomäki (kalat).

Jyväskylän luontoviisaat vastaavat talvisen luonnon kysymyksiin tiedeillassa – lähetä kysymyksiä ja havaintojasi heille jo ennalta tällä lomakkeella. Havaintosi voi auttaa tutkijoita myös tutkimuksen teossa.

Tänä talvena Heikki Helle on tarkkailut ennätyksellisen pihlajanmarjasadon hupenemista räkättirastaiden kupuihin. Helle tietää senkin, kelpaavatko räkättirastaalle mustuneet marjat. Minna-Maarit Kytöviita puolestaan antaa selvityksen sille, miksi pihjajien sadosta tuli erinomainen.

Jari Haimi on ohjannut talvihorroksesta kesken kaiken heränneitä ampiaiskuningattaria takaisin talvehtimaan. Hän antaa hyvät neuvot, miten hommassa voi onnistua. Timo Marjomäki valmistautuu pian koittavaan madesesonkiin. Hän kertoo, miksi Konneveden mateet sekä muikut pitävät kalatutkijat puuhakkaina talvisaikaan.

Tilaisuuteen voit osallistua striimin välityksellä. Linkki lähetykseen julkaistaan tapahtuman sivulla: Luontoilta: Marjalinnuilla on ollut juhlat tänä talvena! — Jyväskylän yliopisto (jyu.fi)

Tiedeillat ja Luontoillat
Luontoillat ovat osa Tiedeiltoja, joita järjestetään Jyväskylän yliopiston kirjasto Lähteessä aina kuukauden ensimmäisenä tiistaina klo 18-19.30. 

Tiedeillat ovat osa Jyväskylän yliopiston Tiedettä kaikille -tapahtumia. Tiedettä kaikille -toiminta innostaa kaikenikäisiä tutkitun tiedon äärelle elämyksellisten tapahtumien, työpajojen ja näyttelyiden kautta. Toiminta kerää yhteen Jyväskylän yliopiston suurelle yleisölle avoimet tapahtumat ja palvelut sekä tarjoaa uudenlaisia toimintamuotoja eri-ikäisille kohderyhmille. Tapahtumatyyppejä ovat muun muassa tiistaiset Tiedeillat ja Luontoillat, keskiviikkoiset Tietokirja-illat, sekä lauantaisin järjestettävät lasten tapahtumat.

Lue lisää Tiedettä kaikille -nettisivuilta: jyu.fi/tiedettakaikille

Tapahtuman järjestäjä
Jyväskylän yliopisto
Tilaisuus toteutetaan verkkolähetyksenä.