Lukupiirissä voi myös tehdä käsitöitä keskustelun lomassa.
18.2.2020 17.0019.00

Käsityöaiheinen lukupiiri: Olli Jalosen Poikakirja

Suomen käsityön museon lukupiirissä ti 18.2. klo 17–19 tutustutaan Olli Jalosen Poikakirjaan (2010). Jalonen piirtää Poikakirjan tarinan herkkien, latautuneiden yksityiskohtien kautta kuvaa Suomesta vanhan ja modernin leikkauspisteessä. Miten käsillä tekeminen näyttäytyy 1960-luvun koulupojan maailmassa?
 

Poikakirja on hypnoottinen kertomus 1960-luvun Suomesta. Kirjan Olli on tavallinen kansakoulupoika, joka lukee Pikku Jättiläistä, pelaa Fortunaa ja rakentelee kaverien kanssa omatekoisia pommeja. Suurvaltojen Mars-lennot muovaavat poikien tajuntaa siinä missä opettajan Suur-Suomi-fantasiat. Koulupojan yhtä aikaa universaaliin ja aikaan sidottuun maailmaan kuuluvat niin tytöt ja rakkaus kuin välituntien armoton kenttäoikeus. Linja-autossa matkaa näyttelyvalas, haudat sortuvat sorakuoppaan. 

Ollin elämään kuuluu myös käsityötunnit. Kokemus käsitöiden parissa ei ole välttämättä sieltä mukavimmasta päästä, päinvastoin, jopa ahdistava kokemus välittyy lukijalle Jalosen tekstistä. Lukupiirissä voikin peilata koulupoika-Ollin kokemuksia omiin koulukäsityömuistoihin.  

Kirjassa kaikki on totta ja läsnä, eikä salaisuuksia paljasteta kenellekään, tule keskustelemaan omista käsityksistäsi museon lukupiiriin!

Ota oma käsityösi mukaan ja tule keskustelemaan käsityön merkityksestä, niin itsellesi kuin kirjojen hahmoille. Se voi olla jonkin hahmon pääpiirre tai sitten yksi näkymätön askare arjen kudelmassa. Lukupiiriin on vapaa pääsy ei sinne tarvitse ilmoittautua ennakkoon. 
 

Kevään aikana käsityöaiheinen lukupiiri kokoontuu kerran kuussa tiistaisin klo 17–19:
ti 17.3. Victoria Hislop: Elämänlanka (2014)
ti 28.4. Maria Duenas: Ommelten välinen aika (2013)

Tapahtuman järjestäjä: 
Suomen käsityön museo
014 266 4370
Tapahtuman toimipaikka: 
Tapahtuman osoite: 
Kauppakatu 25, Jyväskylä
Luentosali, 2. kerros
Tapahtuman www-sivut: 
Tapahtuman Facebook-osoite: