Koruseppä Anu Kirkisen korutaidetta. Mallina Malli Petra Friis.
11.2.–5.4.2020, Näytöpaikan ikkunoissa 24/7

Metsä ihan vieressä – Nature Around You 11.2.–5.4.2020

Koruseppä Anu Kirkisen korutaidetta esittelevä Metsä ihan vieressä – Nature around you -näyttely tuo palan luontoa keskelle kaupunkia. Koruteokset ovat syntyneet luonnon omasta monimuotoisuudesta ja sen eri elementtien osista. Näyttely on esillä Näytönpaikan näyteikkunoissa (Kilpisenkatu 12) 11.2.–5.4.2020. 
 

Vaikka näyttely on Kirkisen henkilökohtainen kokemus metsän vaikutuksesta hänen omaan hyvinvointiinsa, hänen estetiikan havainnointiaan sekä luovuuden uudelleen herättämistä, on se teemaltaan aina ajankohtainen ja kaikkia koskettava.

”Olen ollut onnekas saadessani asua koko lapsuuteni metsän läheisyydessä. Tämän vuoksi olen myös aikuisiällä hakeutunut luonnon läheisyyteen. Kun vuonna 2014 muutimme mieheni kanssa pois Tampereen keskustasta, palautti se meidät molemmat lapsuuden tunnelmiin ja muistoihin. Luonto elää arjessamme voimakkaasti ja yhä edelleen se tarjoaa niin lohtua, kauneutta kuin elämyksiä kaikkina vuodenaikoina”, Kirkinen kuvailee näyttelyn taustoja.

Metsä ihan vieressä – Nature around you on näyttely, jonka Kirkinen toivoo tarjoavan pysähtymistä ja läsnäoloa niin omaan mieleen kuin yhteyttä ympärillämme olevaan luontoon, jota usein pidämme itsestäänselvyytenä. Korut ovat pääosin syntyneet Kirkisen lähimetsästä löytyneistä aineksista, jotka ovat joko osa korua tai niiden taustaa. 

”Olen käyttänyt materiaalina ensisijaisesti hukka- ja jätemateriaaleja; kuten vanhoja grafiikanlaattoja. Vaikka minulle koruntekijänä on luontevaa suunnitella korut käyttöfunktio edellä, olen viime aikoina yhä enemmän keskittynyt myös korutaiteeseen. Olen halunnut haastaa omia työskentely- ja ajattelutapoja, rikkoa omia rajoja ja kokeilla erilaisia materiaaleja”, Kirkinen kertoo. 

Näytönpaikassa on esillä käyttökoruja, korutaidetta ja valokuvia 11.2.–5.4.2020 välisenä aikana. Teokset ovat valmistuneet 2019–2020. Näyttelyä on tukenut Kansan Sivistysrahasto.

Tapahtuman järjestäjä: 
Suomen käsityön museo
014 266 4370
Tapahtuman toimipaikka: 
Tapahtuman osoite: 
Kilpisenkatu 12, Jyväskylä
Näyttelyä voi ihailla Kilpisenkatu 12 näyteikkunoissa kellon ympäri. 
Tapahtuman www-sivut: