Hyppää pääsisältöön
31.10.2021 15.00–16.30

Aikamatka -kantelemusiikkia Keski-Suomen museolla

Trio Ruuhkavuoden muusikot ovat Henry Kolari, Maria Ojanperä ja Olga Kolari ja soittimina ovat pienkanteleet, Keski-Suomen kanteleet ja konserttikanteleet. Lippuja voi varata http://www.soivakeskisuomi.fi/
Lipun hinta 15/5€ (opiskelijat ja työttömät), myynnissä tuntia ennen konsertin alkua konserttipaikalla, pankkikortti käy maksuvälineenä. Trio Ruuhkavuoden muusikot ovat Henry Kolari, Maria Ojanperä ja Olga Kolari ja soittimina ovat pienkanteleet, Keski-Suomen kanteleet ja konserttikanteleet.

Improvisaatio pienkanteleella yhdistää runolaulajien perinteet ja nykyaikaiset kokeelliset soittotavat ja äänimaisemat.
Ruuhkavuosi on syntynyt Kari Dahlblomin muistokonsertissa. Soittajia yhdisti huoli keskisuomalaisen kanteleperinteen jatkumisesta elävänä. Tarkoitus olisi perustaa yhtyeen joka aktiivisesti keskisuomalaista kansanmusiikkia Karin opettamalla perinnetyylillä.
Yhtyeen jäsenten intohimo on myös kanteleen monimuotoisuus. Tästä syntyi Kantele Aikamatka- konserttien idea.
Konsertti alkaa runolaulajien ajoilta ja etenee pelimannimusiikin ja konserttikanteleen kehityksen kautta nykyaikaan. Kuullaan niin kaikuja Karjalan laulumailta kuin Keski-Suomen omaa kanteleperinnettä. Nykyaika tuo mukanaan kanteleelle sovitettua ja sävellettyä klassista musiikkia. Mitä loppujen lopuksi yhdistää arkaaisen vaskikielisen ja modernin konserttikanteleen? Kielten lumoava helinä ja erityinen asema suomalaisessa kulttuurissa.

Tapahtuman hinta

Lippuja voi varata http://www.soivakeskisuomi.fi/
Lipun hinta 15/5€ (opiskelijat ja työttömät), myynnissä tuntia ennen konsertin alkua konserttipaikalla, pankkikortti käy maksuvälineenä.

Tapahtuman järjestäjä
Soiva Keski-Suomi
0505665895
Tapahtuman osoite
Alvar Aallon katu 7, Jyväskylä
Tapahtuman osallistujamäärä
max.60 henkilöä
Tapahtuman kaupunginosa: