Hyppää pääsisältöön
Kuva
28.11.2021 14.00

Taiteilijatapaaminen: Liisa Pesonen

Liisa Pesosen Rakenteet-näyttelyn oheisohjelmana järjestettävässä taiteilijatapaamisessa keskustellaan näyttelyn teemoista ja siellä esillä olevista teoksista. 

Yksi Rakenteet-näyttelyn keskeisistä teemoista on muisti. Liisa Pesosen kiinnekohdat Jyväskylään liittyvät vahvasti rakennuksiin ja arkkitehtuuriin, kuten Jussi Paatelan suunnittelemaan ns. Mikron asuintaloon ja Alvar Aallon suunnittelemiin Jyväskylän työväentaloon sekä Jyväskylän yliopiston kampusalueeseen. Taiteilijaa kiinnostaa pohtia, kuinka rakennettu ympäristö vaikuttaa mielen rakenteisiin ja millaisia muistijälkiä siitä jää.

Miltä seinä tuntui ja tuoksui, kun Liisa laski aikaa kirkonrottana sitä vasten? Kun hän hyppeli Eeronkadulla sijainneen kotinsa rappusia aina vain useamman yli, hän otti tilaa haltuunsa ja koetteli fyysisiä rajojaan. Ullakko vaati henkistä kanttia. Kuinka pitkälle pelkoa uskaltaa viedä? Erilaisiin tiloihin liittyvät fyysiset kokemukset ovat tuottaneet monia taiteellisia tulkintoja ja Liisa Pesonen kokee, että tietoisuus näistä muistoista on syntynyt usein vasta näkyvän maalauksen kautta. Hän tutkii fyysistä ulottuvuuttaan ja minuuden rajoja maalatessaan. Miten pitkälle maalauksen voi viedä, että se on edelleen maalaus? Rakenteita ja muotoja hän tarkeastelee mielellään lintuperspektiivistä, jota hän kokee ja piirtää katsomatta. 

Taiteilijatapaamiseen on vapaa pääsy.

Tapahtuman järjestäjä
Keski-Suomen museo
014 266 4346
Tapahtuman osoite
Alvar Aallon katu 7, Jyväskylä