Hyppää pääsisältöön
Kuva
26.6.–2.7.2022

Haihatuksen Residenssi 10 vuotta & Mega Mad in Finland

Haihatuksen kansainvälisen taiteilijaresidenssin vuosikymmenen mittaista taivalta juhlistetaan mm. Haihatuksen ympärivuotisessa residenssissä olevan nykysirkusryhmä Kallo Collectiven ja ryhmän ranskalaisten yhteistyökumppanien toteuttamalla esityksellä MegaMad. Kansainvälisesti tunnetun Mad in Finland -nykysirkusesityksen juhlaversio MegaMad nähdään Haihatuksen pihapiirissä Joutsan joutopäivien aikaan sunnuntaina 3.7.2022.

Jo vuosikymmenen ajan Haihatus on tuonut Joutsaan taiteen tekijöitä ja opiskelijoita ympäri maailman. Koronavuodet ovat hiljentäneet kansainvälisen liikkuvuuden minimiin, mutta Haihatus katsoo luottavaisin mielin tulevaisuuteen ja julkistaa huhtikuun aikana uuden avoimen residenssihaun syksylle 2022. Hiljaisella kaudella residenssin majoitus- ja työskentelytiloja on kunnostettu yhteistyössä paikallisten yritysten kanssa. Syksyn residenssitaiteilijat pääsevätkin inspiroitumaan ympäröivän järvi-suomalaisen luonnon lisäksi 110-vuotiaan Utopia-rakennuksen uudistetuista tiloista.

Tapahtumassa Mad in Finland -kollektiivi kokoaa yhteen suomalaisen nykysirkuksen kirkkainta kärkeä. Sirkusta ja musiikkia huumorilla yhdistävä esitys on tehnyt Suomea ja suomalaista nykysirkusta tunnetuksi maailmalla ja toiminut suomalaisen naisvoiman lähettiläänä. Mega Mad in Finland on megalomaaninen, pidättelemätön ja kokeileva performanssi, jossa mikään ei ole liikaa. Kun 20 naista päästetään valloilleen, loitsutaan maailma raiteilleen, kurotetaan kohti mahdotonta ja kootaan Suomen sirkushistorian kovaäänisin sirkuspyramidi suoraan saunasta. 

Tapahtuman hinta

15/10/5

Tapahtuman järjestäjä
Taidelaito Haihatus
0401531488
Tapahtuman osoite
Jousitie 68-70