25.10.2020 15.00

Dario Fo:n tarinoita

Jyväskylän Kansannäyttämö esittää Teatteri Miilulla Dario Fon yhteiskunnallisesti kantaaottavia ja hauskoja tarinoita.

Kansannäyttämö valmistaa ensi-iltaan 14.3.2020 tarinoita Dario Folta, kahden kirjoittaja yhdessä Fon kanssa on vaimonsa Franca Rame. Esityksen ohjaa Tarja-Liisa Qvintus.

Dario Fo on ainoa, joka on saanut Nobel-palkinnon Samuel Beckettin lisäksi draamakirjallisuudesta. Beckett v. 1969 ja Dario Fo v. 1997. 

Nyt Kansannäyttämöllä nähdään neljä tarinaa. Ne ovat: Herääminen, Meillä kaikilla on sama tarina, Lasaruksen kuolleista herääminen ja Perhoshiiruli.

Ne ovat tarinoita, joista ilveilijä puhuu. Säälimättömiä, röyhkeitä, kantaaottavia, hauskoja ja napauttavat meitä tärkeistä asioista eli juuri niistä mistä pitää puhua. Dario Fo on ihmisyyden puolella. Hän on vastaan yhteiskunnan epäkohtia, kuten vain harvojen etua ajavia poliitikkoja, itsekästä kirkkoa ja ahneita ihmisiä. Hän puhuu niiden puolesta, jotka ovat heikoimmilla.

”Herääminen” kertoo naisesta, joka elää työläisyhteiskunnassa, jossa vaaditaan liikaa.  ”Meillä kaikilla on sama tarina” on tarina naisena hyväksynnästä, mikä riittää? Samalla se on hauska aikuisten tarina sadun muodossa. – Väliajan jälkeen nähdään ”Lasaruksen kuolleista herääminen”, jossa kansa odottaa herkeämättä ihmeidentekijää, joka ehkä herättää Lasaruksen henkiin. Viimeisenä näemme tarinan ”Perhoshiiruli”, jossa lammaspaimen etsii elämää ja hiirulia.

Esiintyjinä näemme Maarit Laakkosen (Herääminen), Tiina Siitosen (Meillä kaikilla on sama tarina), Esa Valkilan (Lasaruksen kuolleista herääminen) ja Aapo Salosen (Perhoshiiruli). Musiikin esitykseen valmistaa Ari Järvinen sekä valot ja äänet Ville Jaatinen. Valokuvat ovat Maija Holman ja esitteiden kuva Tuukka Toijanniemen.

Tapahtuman hinta: 

15 € peruslippu, 10 € työttömät, eläkeläiset, sivarit / varusmiehet, opiskelijat

Tapahtuman osallistujamäärä: 
15 x 55
Tapahtuman järjestäjä: 
Jyväskylän Kansannäyttämö

Tapahtumasarja

Tapahtuman osoite: 
Sammonkatu 7, 40100 Jyväskylä
Tapahtuman www-sivut: