4.10.2020 18.0020.00

Kuokkalan Pelimannit 10 vuotta

Kuokkalan Pelimannit perustettiin kymmenen vuotta sitten kun joukko hengellisestä musiikista kiinnostuneita musiikin harrastajia kokoontui syyskuussa 2010 vielä uutuuttaan hohtavaan Kuokkalan kirkkoon.

Kuokkalan Pelimannit perustettiin kymmenen vuotta sitten kun joukko hengellisestä musiikista kiinnostuneita musiikin harrastajia kokoontui syyskuussa 2010 vielä uutuuttaan hohtavaan Kuokkalan kirkkoon. Tarkoituksena oli aloittaa hengellisen musiikin musisointi ja toiminta käynnistyikin välittömästi ja oli heti aktiivista. Ryhmä alkoi saada nopeasti esiintymispyyntöjä, joihin vastattiin mielihyvin myöntävästi.
"Tutuiksi tulivat lähiseudun kirkot ja esiintymiset eri puolilla maakuntaamme. Kuokkalan kirkko toimi eräänlaisena ryhmämme kotina kokoontumis- ja harjoituspaikka monia vuosia. Sittemmin toimintamme on siirtynyt Palokan Pelimannitalolle", ryhmän viulisti, Erkki Hiekkavirta kertoo.

Ryhmän ohjelmisto koostuu Konsta Jylhän hengellisestä musiikista ja Oskar Merikannon lauluista. Myös paikallisen pelimanni-säveltäjän Esko Muhosen musiikki on saanut sijansa konserteissamme. Esiintymispaikkoina ovat olleet kirkot ja Palokan Pelimanni-talo. Ryhmän koko on sen toiminnan ajan ollut noin 10 henkeä. Alussa oli jonkin verran vaihtuvuutta, mutta vuosien myötä joukko on vakiintunut. Kuokkalan Pelimannit on julkaissut Konsta Jylhän hengellisestä musiikista CD- levyn, ”Uutta virttä nyt laulaa sydän”.
Myöhemmin Kuokkalan pelimannien musiikkiin tuli mukaan paikallisen säveltäjän Esko Muhosen kauniit laulut. Vuonna 2018 toteutimme Oskar Merikannon syntymän 150 vuotisjuhlavuoden kunniaksi kaksi konserttia, minkä uusimme vuonna 2019 Pihlajaveden erämaakirkossa. Jylhän, Merikannon ja Muhosen musiikki onkin säilynyt yhtyeemme ohjelmistossa. Lisäksi Slaavilaisella musiikilla on ollut sijansa yhtyeemme ohjelmistossa.

Nyt pyöreitä vuosia juhlistetaan Pelimannitalon konsertissa, jossa kuullaan yhtyeen helmiä vuosien varrelta.

Yhtyeessä esiintyvät:

Tuula Manninen-Heiskanen, laulu ja huilu
Jorma Pollari, laulu
Eero Vuorinen, piano
Unto Lappalainen, kontrabasso
Liisa Hillman, viulu
Saara Heinonen, viulu
Tapio Sibakov, viulu
Markku Leppänen, hanuri ja klarinetti
Jenna Hiekkavirta, harmoni
Erkki Hiekkavirta, viulu

Liput 15 euroa, sisältää kahvitarjoilun
Tiedustelut ja varaukset: jkl.kamu@gmail.com, p. 044 270 4250.

Tapahtuman järjestäjä: 
jyväskylän kansanmusiikkiyhdistys
044 270 4250
Tapahtuman osoite: 
Saarijärventie 71, 40270 Jyväskylä
Palokan Pelimannitalo
Tapahtuman Facebook-osoite: 
Tapahtuman kaupunginosa: