Pekka Luukkola teostensa keskellä
6.9.2020 16.0017.00

Taiteilijatapaaminen: Pekka Luukkola

Pekka Luukkola esittelee näyttelyään ja kertoo teostensa syntyvaiheista. Luukkola liikkuu vahvatunnelmaisissa valokuvissaan meren ja järvien rannoilla. Kuvat rauhoittavat katsojan pohtimaan ajan kulua ja luonnon merkitystä ihmiselle.

Luukkola on kuvausmatkoillaan matkustanut 170 000 kilometriä ympäri Suomea. Keskisuomalaista maisemaa hän on kuvannut mm. Saarijärvellä ja Kuhmoisissa. Uusimmissa teoksissaan Luukkola suuntaa katseensa ilmaan, linnun siipien lentoliikkeeseen ja vielä kauemmas linnunradalle. Vaikuttava Sense of time -video kuvaa tähtitaivaan ja maiseman välistä suhdetta ja liikkeitä yhden yön aikana.


Pekka Luukkola (s.1968) on helsinkiläinen valokuvaaja, taiteilija ja kirjantekijä. Hän on väitellyt tohtoriksi Aalto-yliopistosta aiheenaan valokuvan laatu ja hänen teoksiaan on huomioitu mm. Fotofinlandia-, Ars Fennica- ja Vuoden kirjavalio -kilpailuissa. Luukkolan teoksia on muun muassa Suomen valtion taidekokoelmassa sekä Helsingin, Tampereen, Hämeenlinnan, Jyväskylän ja Salon taidemuseoissa sekä monissa yksityiskokoelmissa Suomessa ja ulkomailla.

Tapahtuman hinta: 

Tilaisuuteen on vapaa pääsy! 

Tapahtuman osallistujamäärä: 
30
Tapahtuman järjestäjä: 
Jyväskylän taidemuseo
014 266 4391
Tapahtuman osoite: 
Jyväskylän taidemuseo, Kauppakatu 23
Tapahtuman www-sivut: