Hyppää pääsisältöön
26.11.2021 19.00

Jazz Jkl Live: Marjo Leinonen & Jukka Perko – Billie Holiday

Pidättelemättömien tulkintojen mestarille ja traagisen elämän ikoniselle perikuvalle, Billie Holidaylle omistetaan Jazz Jkl Liven syksyssä upea tribuuttikonsertti. Legendaarisen laulajan kappaleita tulkitsee bluesin ja rockin kuningatar Marjo Leinonen saksofonisti Jukka Perkon johtaman huippukvartetin ryydittämänä. Tämä on täysosuma!

Marjo Leinonen on ilmiömäinen laulaja, joka tunnetaan sielukkaasta ja elämänmakuisesta äänestään sekä yhteistyöstään mm. Agentsin ja Eternal Erection -yhtyeen kanssa. Marjo Leinonen ja Viranomaiset -yhtyeen uusin, kehuttu pitkäsoitto Vanha schäferi julkaistiin tänä vuonna.

Maailmanluokan saksofonisti Jukka Perkon kansainvälinen ura alkoi jo 19-vuotiaana Dizzy Gillespien big bandissä. Perkon häikäisevää soittoa verrattiin nuoreen Charlie Parkeriin ja arvostelut olivat ylistäviä. Timantiksi hiotun saksofonisoundin siivittämänä ja yhdistelemällä omassa musiikissaan suomalaiskansallisia ominaispiirteitä jazzin perinteeseen hän on noussut yhdeksi sukupolvensa tärkeimmistä muusikoista.

Billie Holiday (1915–1959) on kaikkien aikojen rakastetuimpia ja vaikuttaneimpia laulajia. Tulkitsijana hän oli merkittävä esikuva mm. Frank Sinatralle ja Miles Davisille. Holidayn myrskyisän ja lyhyeksi jääneen elämän aikana taltioituneet vahvat ja rouheat esitykset sykähdyttävät edelleen.

Jazz Jkl Live: Marjo Leinonen & Jukka Perko – Billie Holiday Ravintola Popparissa pe 26.11. klo 19. Liput 25/20 €. Lippuja voi varata veloituksetta ennakkoon täältä: https://forms.gle/Ditoitv645RJWpa76

Tapahtuman hinta

25/20€

Tapahtuman järjestäjä
Jazz Jkl ry
Tapahtuman osoite
Puistokatu 2-4, Jyväskylä
Sisäänkäynti Ilmarisenkadun puolelta.
Tapahtuman kaupunginosa: