Hyppää pääsisältöön
23.9.2022 19.00–21.00

Huolimattomat

Leila tarjoaa hellyyshoitoja. Kun komisario selvittää Leilan asiakkaan katoamista, elämä yllättää. Tuokiokuvat kuulusteluhuoneesta vankilaan kertovat kirpeän huumorin läpi ajastamme.

Yksinäisyyden jälkiä riittää siivottavaksi. Se mielessään Leila Korhonen (Tanja Vuorela) päättää työllistää itsensä hellyyshoitajana. Kari Hotakaisen romaaniin Huolimattomat perustuvan näytelmän jännitteet alkavat kehittyä, kun rikoskomisario Antero Mokka (Jani Jokivirta) saa tehtäväkseen selvittää rikosepäilyä, jossa kaikki ei ole sitä miltä näyttää. Leilan asiakaan Harri Boströmin (Kari Eloranta) ruumista joka tapauksessa etsitään. Kohtaaminen Leilan kanssa saa rikoskomisarion lopulta kysymään itseltään kysymyksiä, joita olisi syytä useamminkin kysyä.

Elämänmakuiset tuokiokuvat kuulusteluhuoneesta vankilaan kertovat omasta ajastamme Hotakaiselle tutun kipeän huumorin läpi. Pienet mutta tärkeät sivuroolit tuovat lavalle komiikan lisäksi viiltäviä karrikatyyrejä. Rooleissa on sekä kokeneita huoneteatterilaisia että muualta tänne muuttaneita uusia kasvoja.

Näytelmän yhteydessä tehdään teatterihistoriaa, kun Matti Malin ohjauksessa syntyy 90-luvun tyyliin tietokonepeli The Slipshod, jota näytelmän henkilöiden lisäksi voivat pelata myös katsojat sekä ennen esitystä että sen jälkeen. Pelejähän me pelaamme niin lääkkeeksi yksinäisyyteemme kuin toisten ihmisten kanssa pois yksinäisyydestä kurottuessamme.

Teksti: Kari Hotakaisen romaanin pohjalta Juha Romsi
Ohjaus: Paula Honkimäki

Rooleissa:
Jani Jokivirta, Tanja Vuorela, Kari Eloranta, Annikka Suoninen, Lauri Laakso, Sari Villanen, Tuukka Salo

Lavastus: Marjo Riuttanen
Puvustus: Siru Saarenpää
Valosuunnittelu: Arto Saarelainen, Roope Jormakka
Äänisuunnittelu: Anna Hänninen
Videot: Terhi Salomaa, Juha Korpinen
Tietokonepeli: Matti Mali
Grafiikat: Pekka Kontio
Valokuvat: Raili Kivelä
Tuotanto: Raili Kivelä, Tuula Rautio

Tapahtuman hinta

Liput 18/15 e/8 e (+palvelumaksu)

Suositusikäraja 16 v.

014 217 945 / 044 098 7278
Tapahtuman osoite
Sammonkatu 4, Jyväskylä
Tapahtuman osallistujamäärä
62
Tapahtuman kaupunginosa: