Hyppää pääsisältöön
Kuva
Harrastajateatterikesä: Eikä yksikään pelastunut
20.–21.8.2021

Harrastajateatterikesä: Eikä yksikään pelastunut Tikkurilan Teatteri, Vantaa

Harrastajateatterikesä Jyväskylän kaupunginteatterin pienellä näyttämöllä


Kymmenen ihmistä saapuu eristyneelle Sotilassaarelle. Leppoisa hämmennys isäntäväen poissaolosta katkeaa, kun ääni levyltä syyttää paikalla olijoita sekaantumisesta julmiin kuolemantapauksiin. Selviää, ettei kukaan oikeastaan tunne kutsut lähettäneitä herra ja rouva Owenia. Mysteerin ainekset ovat kasassa, kun yksi vieraista tukehtuu kuoliaaksi kesken illallisen ja loru seinälle ripustetussa taulussa alkaa “Kävi kymmenen pientä sotilaspoikaa yhdessä pöytähän, vaan yksi ruokaan tukehtui, on jäljellä yhdeksän – “.
 
Christien nerokkaassa tarinassa suljettu paikka, tiivistyvä tunnelma ja yhä vääjäämättömämmältä näyttävä tuho saavat henkilöt reagoimaan eri tavoin. Kun epäily, syyllisyys ja pakokauhu nostavat päätään, näyttäytyy ihmisyys koko kirjossaan.
 
”Esityksen intensiteetti säilyy loppuun asti, ja kaikki näyttelijät pelaavat yhteiseen päämäärään saumattomasti. Ohjaus on tarkka ja ajoittain todellista rytmistä taituruutta. Tunnelma on ajoittain jopa piinaava, vaikka klassikkoesityksen loppuratkaisu olisikin kirkkaana mielessä.” – Sanna Saarela

Käsikirjoitus Agatha Christie
Ohjaaja Aarne Linden 

Tapahtuman hinta

Liput: 15 €

Esityksen kesto: n. 3 h, sisältäen väliajan

Tapahtuman järjestäjä
Jyväskylän kaupunginteatteri
014-2660110
Tapahtuman toimipaikka
Tapahtuman osoite
Vapaudenkatu 36, Jyväskylä