Hyppää pääsisältöön
Kuva
Wivi Lönn työhuoneessaan. Kuva KeMu. Värikuva: Jussi Jäppinen
20.5.–11.9.2022

Rauhaa tulin täältä hakemaan – Arkkitehti Wivi Lönnin Jyväskylän aika

Wivi Lönnin 150-vuotisjuhlanäyttely avautuu Keski-Suomen museossa Wivin syntymäpäivänä 20.5. Rauhaa tulin täältä hakemaan -näyttelyn aiheena on Wivin elämä ja työskentely Jyväskylässä.

Rauhaa tulin täältä hakemaan -näyttely keskittyy arkkitehti Wivi Lönn Jyväskylän aikaan ja hänen paikalliseen arkkitehtuuriinsa. Wivi Lönn muutti vuonna 1911 Tampereelta Jyväskylään omien sanojensa mukaan kiirettä ja puhelinta pakoon. ”Täällä ovat molemmat veljeni ja juuri sen vuoksi halusi äitini, että mekin siirtyisimme tänne. Enkä ole sitä hetkeäkään katunut, sillä pikkukaupungin hiljaisuudessa saa niin kokonaan antautua työlleen.”

Seitsemän Jyväskylässä viettämänsä vuoden aikana Lönn suunnitteli kaupunkialueelle ja lähiseuduille lukuisia yksityisasuntoja ja julkisia rakennuksia. Näyttelyssä esitellään näitä töitä valokuvien ja rakennuspiirustusten kautta sekä sivutaan Wivin yksityiselämää.

Näyttely on tuotettu yhteistyössä tietokirjailija Jussi Jäppisen kanssa ja se juhlistaa arkkitehti Wivi Lönnin (1872–1966) syntymän 150-vuotispäivää.

Näyttelyn avajaiset pe 20.5. klo 18 Keski-Suomen museolla, vapaa pääsy.

Tapahtuman hinta

Aikuiset 8 euroa
Eläkeläiset 6 euroa
Opiskelijat ja Jyväskylän kaupungin työntekijät 4 euroa
Ryhmälippu (väh. 10 henkeä) 6 € / henkilö

Ilmainen sisäänpääsy perjantaisin.

Meillä käy myös Museokortti.

Tapahtuman järjestäjä
Keski-Suomen museo
0142664346
Tapahtuman osoite
Alvar Aallon katu 7, Jyväskylä