Hyppää pääsisältöön
Kuva
Huoneteatteri: Puhdistus. Kuva Jaakko Manninen
19.8.2022 18.00–20.50

Harrastajateatterikesä 2022: Jyväskylän Huoneteatteri: Puhdistus

Harrastajateatterikesä 2022 -tapahtuma Jyväskylän kaupunginteatterin pienellä näyttämöllä

Käsikirjoitus: Sofi Oksanen
Rooleissa: Mari Rouvala, Reetta Simonov, Satu Nyqvist, Jari Määttä, Mikko Hintikka ja Petteri Virtanen

Eletään vuoden 1992 loppukesän aikaa Viron maaseudulla. Aliide Truu asuu synnyinkodissaan, kuten on asunut koko elämänsä. Talossa Aliiden kanssa asuu hänen menneisyytensä, joka muuttuu taas nykyisyydeksi, kun pihaan eksyy nuori Zara etsien turvapaikkaa. Aliiden ja Zaran elämäntarinat kietoutuvat yhteen ja pakottavat esiin kipeän menneisyyden ja Aliiden tekemät valinnat. 
Puhdistus on paitsi kertomus nuoren Viron matkasta Neuvostovallan alta kohti epävarmaa itsenäisyyttä, se on myös kertomus naisista, jotka yrittävät kaikin käsillä olevin keinoin selviytyä myrskyävistä ajoista miesten maailmassa. Millaisia valintoja, millaisia tekoja, joutuvat tekemään naiset, jotka seisovat pystyssä omilla jaloillaan senkin jälkeen, kun myrsky on laantunut? Puhdistus on ennen kaikkea tarina selviytymisestä.

”Tätä ajankohtaisempi ei voisi esitys olla. Sofi Oksasen järkyttävä ja voimakas tarina itsenäisyydestä, sodasta, naisen asemasta, kodista ja perheestä, on kuin näyttämölle asetettua todellisuutta. Jyväskylän Huoneteatterin versiossa näyttämökuva, valo ja äänisuunnittelu, sekä kaikki esityksen osaset soivat yhteen tarkasti ja kauniisti. Vaikka esitys on pohjattoman surullinen, jää siitä kuitenkin päällimmäiseksi selviytymisen teema.
Näyttelijät kantavat vaativat roolinsa arvokkaasti ja toisiaan kunnioittaen. Esitys on kuin yhteistä hengitystä, jossa aistitaan kaikki mitä liikkuu ilmassa.” - Ohjelmiston valitsija Jenni Kokander 

Esityksen tekijänoikeuksia valvoo Suomen Näytelmäkirjailijaliitto - Finlands Dramankerförbund ry
Valokuva: Jaakko Manninen

Tapahtuman hinta

Kesto 2h 50min, sisältää väliajan
Suositusikäraja 15v.
Liput 15 €  

014-2660110
Tapahtuman toimipaikka
Tapahtuman osoite
Vapaudenkatu 36, Jyväskylä