Hyppää pääsisältöön
Kuva
Kirkkain värein maalattu jokimaisema. Etualalla vaaleanpunaisia kiviä, taustalla joen toisella rannalla osin jo syysväreissä olevia puita ja violettina siintävä korkea mäki.
17.9.2021 12.00–12.20

Facebook Live - Värinäkyjä-näyttelyn äärellä

Värinäkyjä - Yrjö Saarinen -näyttelyn avauskeskustelussa kuvataiteilija Pertti Karjalainen ja tutkija Seija Heinänen keskustelevat Yrjö Saarisen taiteen äärellä Saarisen värienkäytöstä ja merkityksestä Keski-Suomessa. 

Samana päivänä avautuu Yrjö Saarisen (1899-1958) näyttely Värinäkyjä ja yleisöllä on vapaa pääsy taidemuseoon koko päivän klo 11-18. 

Yrjö Saarinen syntyi Jyväskylässä, Taulumäellä ja muutti Hyvinkäälle vuonna 1929. Hän ei kuitenkaan unohtanut Jyväskylän seutua, jossa hän tapasi ystäviään ja maalasi vuosittain pari kuukautta, jopa puolikin vuotta aina sairastumiseensa eli vuoteen 1951 saakka. Yksi hänen lempiaiheistaan oli Jyväskylän Tourujoki.

Voit osallistua keskusteleuun Facebook Liven välityksellä tai tulla kuuntelemaan taidemuseolle. Klikkaa itsesi taidemuseon Facebook-sivujen seuraajaksi niin saat ilmoituksen Facebook-liven alkamisesta.

Tapahtuman järjestäjä
Jyväskylän taidemuseo
050 5772 712
Tapahtuman osoite
Kauppakatu 23, Jyväskylä
Tapahtumaan voi myös osallistua Facebook Liven välityksellä.