Leena Illukan muotokuvatossuja sarjasta Tervetuloa ja tervemenoa.
18.12.2020–7.3.2021

Leena Illukka – Tervetuloa ja tervemenoa

Leena Illukka – Tervetuloa ja tervemenoa
Näyttely Suomen käsityön museon Aulagalleriassa 18.12.2020–7.3.2021 

Tervetuloa ja Tervemenoa -näyttely esittelee kuvataiteilija Leena Illukan muotokuvatossuja, jotka rikkovat perinteisen muotokuvan genren hauskasti ja raikkaasti. Persoonalliset karikatyyriset muotokuvat ovat jännittävä ja persoonallinen oivallus, joissa käsinkirjonta on uudella tavalla sovellettuna. Näyttely on esillä Suomen käsityön museon Aulagalleriassa 18.12.2020–7.3.2021. 

Illukan työt pohtivat yksilön suhdetta yhteiskunnassa. Teokset ovat yleensä sarjallisia tarinoita ja niiden keskipisteessä on yksilö. Tervetuloa ja tervemenoa -muotokuvatossujen sarjassa yhdistyy hiljainen dialogi poissaolosta ja läsnäolosta sekä Illukan lapsuus, koti, läheiset ja aika. ”Sarjaa tehdessäni olen alkanut näkemään omaa elämääni ja lopullisia hyvästejä ei ole, vaan eron tuoma tyhjyys nousee läsnäoloksi”, Illukka kertoo. 

Teossarjan vaihtuvat kasvot tuovat elävyyttä ja teoksen muoto siirtää ajatuksen harhailemiseen, kohtaamiseen ja risteytymiseen toisten kanssa. Tarina alkaa askelten myötä maan tasalta. Illukan työskentelyprosessi on avoin ja muuttuva. ”Teoksen symbolisuus piilee läsnäolossa ja poissaolosta, syntymässä ja kuolemassa. Kirjon ommel ompeleelta, teoksessa henkilön läsnäolo pysyy, vaikka hän olisi poissa”, Illukka kuvailee työskentelystään.

Näyttelyyn on vapaa pääsy. 

 

Tapahtuman hinta: 

Katutason näyttelyihin vapaa pääsy!

Tapahtuman järjestäjä: 
Suomen käsityön museo
014 266 4370
Tapahtuman toimipaikka: 
Tapahtuman osoite: 
Kauppakatu 25, Jyväskylä
Aulagalleria, katutaso
Tapahtuman www-sivut: