Mistä on taitajat tehty? -näyttely esittelee KSL-opintokeskuksen opiskelijoiden töitä.
25.10.–15.12.2019, Kilpisenkatu 12 näyteikkunat

Mistä on taitajat tehty?

Mistä on taitajat tehty? Taitajat on tehty rajoja rikkovasta rohkeudesta, kaverien kannustuksesta, tuhansista tiedonjyväsistä, tekemisen tuskasta ja onnistumisen ilosta. Näytönpaikan näyttelyä voi ihailla kellon ympäri Kilpisenkatu 12 näyteikkunoissa. 
 

Mistä on taitajat tehty -näyttelyssä on esillä teoksia seitsemältä tänä vuonna valmistuneelta Käsityöntekijän ammattitutkinnon ja Käsityömestarin erikoisammattitutkinnon suorittaneelta opiskelijalta: Mirja Autio (Joudukas), Nina Friman (NF Design), Jaana Heiska (Naanu), Elisa Hiekkanen (Mlis Brand), Siina Kovanen, Marita Numminen (MACCAN) ja Eila Savolainen. Näyttelyssä on tutkinnon suorittaneiden valmistamia sisustus- ja kattaustuotteita, asusteita, veistoksia ja koruja eri tekniikoilla toteutettuna. Osalla valmistuneista on oma yritys. 

KSL-opintokeskuksen koulutuksissa, jota Jyväskylässä tuottaa Taito Keski-Suomi ry/Taitokeskus Jyväskylä, painottuvat tuote- ja palvelumuotoilu sekä käsityöalan yrittäjyys. Taitokeskuksessa Kivääritehtaalla, jossa koulutus tapahtuu, on inspiroivat tilat ja laitteet, joita opiskelijat voivat monipuolisesti hyödyntää. Tutkintokoulutuksessa jokainen opiskelija valitsee ja opiskelee erilaisia käsityötekniikoita, jotka vahvistavat omaa ammattitaitoa.  

Tutkintoa suorittavilla opiskelijoilla on jo takanaan taideteollisuusalan opintoja, työkokemusta tai harrastuksen kautta hankittua tietotaitoa, tai yrittäjyyttä. Yrittäjyysopinnot auttavat kehittämään omaa liikeideaa ja liiketoimintasuunnitelman mukaisia palveluita ja tuotteita.  

Tutkintokoulutusta monipuolistavat opiskelijoiden erilaiset ammatilliset taustat ja kiinnostuksen kohteet. Samassa tilanteessa olevat opiskelijat tukevat toisiaan uuden suunnan etsinnässä. Näin opiskelijoista muodostuu toisiaan kannustava ja luovuutta ruokkiva yhteisö, jota kiitetään. 

Tutkintokoulutuksen opintoihin kuuluu myös näyttelyn suunnittelu ja toteuttaminen. Mistä on taitajat tehty? -näyttely on syntynyt syksyn 2019 näyttelyn suunnitteluopinnoissa. Näyttelyn ovat suunnitelleet ja toteuttaneet opiskelijat Kati Komulainen, Minna Myllys ja Henna Toivio yhdessä Suomen käsityön museon museolehtori Raija Mannisen kanssa. 
 

Tapahtuman järjestäjä: 
Suomen käsityön museo
014 266 4370
Tapahtuman toimipaikka: 
Tapahtuman osoite: 
Kilpisenkatu 12, Jyväskylä
Näytönpaikan näyttelyä voi ihailla kellon ympäri Kilpisenkatu 12 näyteikkunoissa. 
Tapahtuman www-sivut: