Hyppää pääsisältöön
Kuva
6.8.2021 14.00–16.30

Aalto Bravo -bussikierros

Arkkitehti Alvar Aalto Jyväskylässä - profeetta omalla maallaan! Tämä väite todentuu opastetulla Aalto Bravo -bussikierroksella, jolla tutustutaan Aallon tuotantoon lähes kuuden vuosikymmenen ajalta.

Esimerkkejä löytyy nuoruuden klassismista aina loppukauden vahvaan ja kypsään ilmaisuun. Kuulemme tarinoita Aallon elämänvaiheista ja persoonasta emmekä unohda hänen lahjakkaita vaimojaan Ainoa ja Elissaa. Näemme paikkoja, joissa hän on asunut, viivoja, joita hän on piirtänyt sekä jälkiä, joita hän on jättänyt Jyväskylän kaupunkikuvaan. Käymme Säynätsalossa, ”Päijänteen Tahitilla”, ja Muuramen kirkossa, joka on peruskorjattu 1920-luvun asuunsa. Paluumatkalla halukkailla on mahdollisuus jäädä pois bussista ja tutustua omakustanteisesti Aallon suunnittelemaan, hiljattain peruskorjattuun Keski-Suomen museoon. Viereinen Alvar Aalto -museo avataan peruskorjauksen jälkeen vuonna 2023.

 

Tervetuloa mukaan opastetulle kierrokselle!

Lähtöpaikka: Jyväskylän kaupunginteatterin edusta, Vapaudenkatu 36
Kesto: 2,5 h
Hinta: 10€/hlö

HUOM. Liput kesän opastetuille yleisökierroksille on ostettava ennakkoon. Lippuja myydään kierroksen alkuun saakka tai niin kauan, kun lippuja riittää. Sähköpostiin toimitettava kuitti toimii kierroksen lippuna, joka esitetään oppaalle ennen opastusta. Kysymykset kesän opastettuihin yleisökierroksiin liittyen voi osoittaa Jyväskylän seudun matkailuneuvonnalle osoitteeseen matkailu (at) jyvaskyla.fi.

Tapahtuman järjestäjä
Visit Jyväskylä Region, Suomen opasliitto ry
matkailu@jyvaskyla.fi
Tapahtuman osoite
Vapaudenkatu 36, Jyväskylä
Jyväskylän kaupunginteatterin edusta