Hyppää pääsisältöön
Kuva
Tumma vihreäsininen vesivärimaalaus, jossa uima-altaan ympärillä kasveja ja eläimiä
4.6.-5.9.2021 ti-su klo 11-18, suljettu 25.-27.6.

Kati Immonen – Korpi vastaan puutarha

Vesivärimaalauksen uudistajana tunnetun Kati Immosen teokset ravistelevat ennakkokäsityksiä perinteisestä tekniikasta. Laaja näyttely esittelee Immosen teoksia vuosilta 2016–2021.

Taiteilijan pääaiheena on jo vuosien ajan ollut ihmisen ja luonnon moniulotteinen suhde. Viime vuosien maalaussarjoissaan taiteilija on kuvannut muuan muassa villiintyneitä kukkakoreja ja metsän valtaamia kasvimaita – jokaiselle puutarhurille tuttuja yrityksiä hallita luontoa. Näyttelyssä hän jatkaa tutkimuksiaan ja kaivautuu yhä syvemmälle luonnon ikiaikaiseen uudistusvoimaan ja kiertokulkuun. Teosten pienoismaailmoissa kasvit alkavat elää omaa elämäänsä, vehreys rönsyää ja ottaa tilaa haltuun. Taitelija pohtii miten järjestelmälliset istutukset ja vallaton kasvisto sulautuvat toisiinsa ja oppivatko ne elämään toistensa kanssa.


Kati Immonen (s. 1971, Jyväskylä) valmistui Turun Piirustuskoulusta 1997. Hänen teoksiaan on ollut esillä laajasti Suomessa ja ulkomailla. Immosen teoksia on keskeisissä nykytaiteen kokoelmissa Suomessa sekä Nordiska Akvarellmuseetissa Ruotsissa. Immonen on toteuttanut useita julkisia taideteoksia. Hän on yksi vuonna 2020 valmistuneeseen Sairaala Novaan teoksia toteuttaneista taiteilijoista.

Tapahtuman hinta

8 € / 6 € / 4 €, alle 24 vuotiaat ilmaiseksi
Perjantaisin vapaa pääsy

Tapahtuman järjestäjä
Jyväskylän taidemuseo
014 266 4391
Tapahtuman osoite
Kauppakatu 23, Jyväskylä