Vuonueen pipot ovat kotimaista suomenlampaanvillaa.
Avoinna ti-su klo 11-18, ma suljettu.

Vuonue – Vastuullista villaa Suomesta

Vuonue – Vastuullista villaa Suomesta
Näyttely Suomen käsityön museon Ikkunagalleriassa 10.1.–8.3.2020

 

Suomalaisen lampaanvillan arvostus on kovassa nousussa. Lähellä tuotettu villa on hiilijalanjäljeltään pienempi ja helpommin jäljitettävä, kuin maailman ääristä tulleen villan. Paimiolainen Vuonue tuo myyntinäyttelyynsä Suomen käsityön museoon talviseen aikaan sopivia maaseudun raaka-aineista valmistettuja tuotteita – monenlaisia lankoja, pipoja ja huopakenkiä suomalaisesta villasta sekä kanojen ylimääräisistä sulista tehtyjä koruja. Ekologisuus ja eettisyys ovat yrityksen tärkeimpiä arvoja, ja luonnonläheisyys on läsnä koko tuotannossa.

Suomalaisen villan arvostusta Vuonue nostaa kehittämällä koko ajan uusia tuotteita. Uusimpana esimerkkinä tästä on ensimmäinen suomalainen, muoviton villasukkalanka, joka on nylonin sijasta vahvistettu puukuidulla. Tencel tekee villan kestäväksi myös sukassa ja tuo sukkaan myös silkkisen pehmeän tunnun. Mikä onkaan mukavampaa, kuin sujauttaa jalat sukkiin, jotka on valmistettu ekologisesti ja jotka kestävät ilman muovista vahvikekuitua!

Vuonueen Piia Aaltosta pääsee tapaamaan taitajatapaamisessa näyttelyn avajaispäivänä pe 10.1. klo 16–17. Piia kertoo Vuonueen toiminnasta ja suomenlampaanvillan erityisominaisuuksista. 
 

Tapahtuman hinta: 

Katutason näyttelyihin aina vapaa sisäänpääsy. 

Tapahtuman järjestäjä: 
Suomen käsityön museo
014 266 4370
Tapahtuman toimipaikka: 
Tapahtuman osoite: 
Kauppakatu 25, Jyväskylä
Ikkunagalleria, museon katutaso.
Tapahtuman www-sivut: