Miia Suojalan uuden malliston Hertta-huppari.
8.1.–14.3.2021

Design with Nature – Miia Suojala Design 15 vuotta!

Jyväskyläläinen vaatealan yritys Miia Suojala Design täyttää 15 vuotta ja julkaisee juhlamalliston Suomen käsityön museon Ikkunagallerian myyntinäyttelyssä Design with Nature 8.1.–14.3.2021. Vaatesuunnittelija-vestonomi Miia Suojala tuo uudella mallistollaan ratkaisuja vaatetusalan kipukohtiin. 

Vaatesuunnittelija Miia Suojala nostaa esiin uusia vaihtoehtoja vaatesuunnitteluun, jotka huomioivat ympäristöarvoja ja tuovat ratkaisuja vaatetusalan kipukohtiin. Näyttelyssä julkaistava NOLLAko? -mallisto on ”suunniteltu luonnon kanssa”, kuten näyttelyn nimikin viittaa. Malliston kantavana teemana on zero waste -suunnittelu, jolla pyritään minimoimaan materiaalihävikki jo tuotteen suunnittelun alkuvaiheessa ja näin osalta helpottaa ympäristön kuormitusta. Keskimääräisesti vaatteen valmistuksessa syntyy hukkamateriaalia noin 15 %. NOLLAko? -malliston tuotteet on suunniteltu siten, että materiaalihävikki olisi mahdollisimman pieni – jopa 0 %. 
NOLLAko? -malliston värikartan pohjana on Suojalan mummon kutoma vanha räsymatto. Matto on kudottu kuteista, jotka on valmistettu käytöstä poistetuista vaatteista ja tekstiileistä. Tämä on ollut ennen vanhaan perinteinen käytäntö – materiaalit on käytetty loppuun ja kierrätetty niin pitkään kuin vain on ollut mahdollista. NOLLAko? -malliston materiaalit ovat luonnonmateriaaleja – villaa, puuvillaa ja pellavaa. 


Myyntinäyttely on osa Suojalan YAMK-muotoilijaopintojen opinnäytetyötä, ”Matka muutokseen – tekijästä muotoilijaksi”, joka käsittelee laajemmin Suojalan oppimismatkaa muotoilijaksi. Opinnäytetyön ja opintojen tavoitteena on kasvattaa omaa osaamista tuotesuunnittelun osalta sekä kääntää omaa ajattelua ja toimimista vaatetusalalla vielä enemmän suuntaan ”muotoilua luonnon kanssa” – Design with nature!

Tapahtuman hinta: 

Katutason näyttelyihin vapaa pääsy!

Tapahtuman järjestäjä: 
Suomen käsityön museo
014 266 4370
Tapahtuman toimipaikka: 
Tapahtuman osoite: 
Kauppakatu 25, Jyväskylä
Ikkunagalleria, katutaso
Tapahtuman www-sivut: