6.7.2020 18.0020.00

Säkeiden jäljillä - runokävely

Runon ja suven päivänä kävellään jyväskyläläisten runoilijoiden säkeiden jäljillä Harjun ja Seminaarinmäen tunnelmallisissa maisemissa. Tervetuloa mukaan! 

Säkeiden jäljillä kävellään Jyväskylän Harjun ja Seminaarinmäen polkuja pitkin Keski-Suomen Kirjailijatalolle runon ja suven päivänä ma 6.7. klo 18 alkaen.

Jyväskyläläiset runoilijat Suvi Valli, Vesa Lahti, AP Kivinen ja Mari Laaksonen esittävät runojaan Harjun ja Seminaarinmäen tunnelmallisissa maisemissa.
Runokävely starttaa Harjun Neron portaiden puolen välin tasanteelta ja päättyy Kirjailijatalon puutarhaan, jossa runojalkojaan voi lepuuttaa pienten tarjoilujen äärellä.

Tervetuloa mukaan!

Runoilijat matkan varrella:

VESA LAHTI on kirjallisuuden kymmenottelija, jonka keväällä ilmestynyt runoteos Laulaisit minulle mustakärki on inhimillinen, viisas ja kokonaisvaltainen runoteos kauneuden melankoliasta, elämän melankolisesta kauneudesta.

SUVI VALLI on runoilija, kääntäjä ja esseisti, joka kaivautuu uutterasti historiaan ja harjoittaa kuljeksimista, yleistä tiedustelua ja nuuskintaa yhdessä Sakke-koiransa kanssa.

AP KIVINEN on lavarunouden Suomen mestari, jonka keväällä ilmestynyt runoteos Tulen maasta jossa odotetaan kevättä ottaa kävelijän reppuselkäänsä ja kuljettaa hänet kaduille, ruuhkavaunuun, kellarin pikkuparlamenttiin, kerrostalon turvapaikkaan - ja kaiken jälkeen ylämaille. Mikä on minun, sinun paikka täällä? Mistä löytyy rauha? Missä on koti?

MARI LAAKSOSEN herkkävireiset ja meditatiiviset runot tutkivat rakkauden, hulluuden, maailmanlopun ja muistin tiloja. Myös Laaksonen on lavarunouden Suomen mestari, joka työskentelee, asuu ja voi hyvin Keski-Suomen Kirjailijatalossa.

Tapahtuman osallistujamäärä: 
20
Tapahtuman järjestäjä: 
Keski-Suomen Kirjailijat
Tapahtuman osoite: 
Neron portaat Yliopistonkatu 18
Runokävely starttaa Harjun Neron portaiden puolen välin tasanteelta ja päättyy Kirjailijatalon puutarhaan Seminaarinmäellä.
Tapahtuman www-sivut: 
Tapahtuman Facebook-osoite: