Hyppää pääsisältöön
Kuva
Valaistut poroteokset ja valaistut kuuset Jyväskylän kirkkopuiston Joulumaassa
20.11.2021 18.00 – 9.1.2022 23.00

Jouluvalomaa

Jouluvalomaa ilahduttaa jälleen kaupunkilaisia ja vieraita Kirkkopuistossa!

Jouluvalomaa rakentuu puistoon jo kolmatta kertaa ja siitä on tullut erittäin pidetty ja vetovoimainen kohde osana Jyväskylän jouluista keskustaa.

Tuttuun tapaan puistoon saapuu jälleen näyttävät valoporot rekensä kanssa, 3-metrisen valopallot sekä viime vuonna uutena lisäyksenä hankittu valosuihkulähde. Myös tunnelmalliset lyhdyt ja pienemmät valopallot luovat väylillä tunnelmaa puistoon saapuville. Lisäksi puistoa valaistaan talvisin sävyin kirkon ympäristössä. Aiemmin remontissa ollut Kirkkopuiston kahvila on valmistunut ja Bistro Kirkkopuisto luo nyt oman osansa puiston tunnelmaan.

Tavoitteena on tuoda puistoon joka vuosi jotakin uutta, ja tänä vuonna jouluvalomaan vieraita ilahduttaa uutuutena kaupungintalon julkisivuun toteutettava, valloittava 3D-animoitu jouluinen valoteos, joka käynnistyy itsenäisyyspäivän jälkeen. Toteutuksesta vastaa Euroopan suurimmasta valon kaupungista Lyonista kotoisin oleva Theoriz-kokoonpano, joka on niittänyt mainetta eri puolilla maailmaa näyttävillä projisointiteoksillaan.

Jouluvalomaata ehtii käydä katsomassa koko joulunajan vaikka useampaan kertaan sillä valot ovat puistossa joulunavauksesta 20.11. loppiaisen yli, sunnuntaihin 9.1.2022 saakka. Kaupungintalon julkisivun valoteos on nähtävillä 7.12.2021-2.1.2022.

Tapahtuman järjestäjä
Valon kaupunki
Tapahtuman osoite
Church Park
Tapahtuman kaupunginosa: