Hyppää pääsisältöön
Kuva
Harrastajateatterikesä 2022: Majakanvartija
20.8.2022 11.00–13.50

Harrastajateatterikesä 2022: Tukkateatteri: Majakanvartija – tuokioita Tove Janssonin jalkojen juuressa

Harrastajateatterikesä 2022 -tapahtuma Jyväskylän kaupunginteatterin pienellä näyttämöllä 

Ohjaus: Minerva Kettukuja
Käsikirjoitus: Anna Krogerus
Rooleissa: Leila Ahonen, Päivi Rötsä ja Marja Suurpalo

Majakanvartija – tuokioita Tove Janssonin jalkojen juuressa on näytelmä rohkeudesta elää, rakkaudesta, taiteilijaksi kasvamisesta, vahvoista silmukoista, omista ääriviivoista – ja hiukan suhteesta taiteilija Tove Janssoniin. Tahvo Hyötyläisen säveltämä kaunis musiikki kuljettaa katsojaa läpi Tove Janssonin elämän ja rantalaiturilta aina Kummelskärin majakalle asti – ja siitäkin eteenpäin.

”Tämä näytelmä pitää sisällään kaiken. Ihmisyyden, taiteen, meren, sadun, tarinat ja sattumukset. Esitys pohtii perimmäisiä kysymyksiä olematta pateettinen tai raskas. Sen ilmava muoto antaa mahdollisuuden katsoa välillä tilanteita tiukassa lähikuvassa intiimisti ja hypätä sitten valtameren kokoisiin maisemiin. Yksinkertaiset, mutta tarkat näyttämökuvat tekevät tästä nykynäytelmästä helppoa ja viihdyttävää katsottavaa.
Näyttelijöiden luonteva, rauhallinen ja vapaa ilmaisu saa nauramaan kyynelten läpi. Tästä esityksestä jää yksinkertaisesti hyvä olo.” - Ohjelmiston valitsija Jenni Kokander

Esityksen tekijänoikeuksia valvoo Näytelmäkulma - Nordic Drama Corner
Tove Jansson on Moomin Characters Oy:n rekisteröimä tavaramerkki. Tämä tuotanto on toteutettu Moomin Characters Oy:n luvalla. Esityksen sisältö on fiktiivinen.

Tapahtuman hinta

Kesto 2h 50min, sisältää väliajan
Suositusikäraja 15v.
Liput 15 €

Tapahtuman järjestäjä
Jyväskylän kaupunginteatteri ja Suomen Harrastajateatteriliitto
014-2660110
Tapahtuman toimipaikka
Tapahtuman osoite
Vapaudenkatu 36, Jyväskylä