Hyppää pääsisältöön
Kuva
Iranilaisia baluchi-koruja. Korvakorut ja rannekoru.
Avoinna ti-su klo 11-18, ma suljettu

Persian perilliset

Suomen käsityön museon Ikkunagalleriassa sukelletaan iranilaiseen kulttuuriperinteeseen. 

Persian perilliset – Iranin nuoret muotoilijat myyntinäyttely esittelee iranilaisten 18.9.–14.11.2021 nuorten, lahjakkaiden käsityöläisten nykyaikaisia käsityötuotteita, kuten koruja ja käsinpainettuja tekstiilejä.

Näyttelyn nuorten taitajien tuotteissa heijastuu perinteiset tekniikat ja muotokieli rinta rinnan modernien ja kekseliäitten materiaalien käytön kanssa. Tuotteissa on pyritty materiaalien ekologisesti kestävään käyttöön. Myyntinäyttelyyn tulee tuotteita kolmelta iranilaiselta käsityöläiseltä. Myyntiin ja ihasteltavaksi tulee Baluchi-mattoja ja -koruja, keraamisia koruja sekä kokoelma käsinpainettuja tekstiilejä ja keraamisia astioita. Näyttelyssä tuodaan esiin miten vanhaa ja ainutlaatuista baluch-maton perinnettä ja iranilaista keramiikkaosaamista voidaan hyödyntää luovasti koru- ja asustesuunnittelussa. Näyttelyssä nähdään myös sovellutuksia perinteisestä tekstiilipainomenetelmästä modernilla tavalla. 

Näyttelyn on kuratoinut taiteentutkija Najmeh Motalaei (s. 1984, Iran), joka on perehtynyt tutkimuksessaan julkisen taiteen vaikutuksista kaupunkien julkisiin tiloihin monikulttuurisesta näkökulmasta. Motalaein perusajatuksena näyttelyä rakentaessa on ollut pyrkimys luoda kulttuurisiltoja suomalaisen ja persialaisen muotoiluperinteen välille. 

Tapahtuman hinta

Katutason näyttelyihin vapaa pääsy!

Tapahtuman järjestäjä
Suomen käsityön museo
014 266 4370
Tapahtuman osoite
Kauppakatu 25, Jyväskylä
Katutaso
Asiasanat:  
Tapahtuman kaupunginosa: